Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 16-07-02 14:36
Ochtenduitgave dinsdag 16 juli 2002

* DODELIJKE SCHIETPARTIJ BIJ OVERVAL
SPIJKENISSE - Maandagavond kort voor negen uur werden door een gewapende man, die in een supermarkt aan het Rozemarijndonk een overval pleegde, een 20-jarige man uit Spijkenisse en diens 19-jarige vriendin, eveneens uit Spijkenisse, bij de achteringang van de supermarkt neergeschoten. De 20-jarige man werd daarbij dodelijk getroffen en overleed ter plaatse. Z'n 19-jarige vriendin liep een schotwond aan haar wang op. Na behandeling in het EMC (Dijkzigtziekenhuis) in Rotterdam kon zij het ziekenhuis later op de avond weer verlaten. Direct na de schietpartij rende de overvaller weg. Rond kwart voor negen ontdekte een aantal personeelsleden van de supermarkt, dat na sluitingstijd nog wat napraatte, in de zaak een met een bivakmuts gemaskerde man, die gewapend met een vuurwapen, op hen toeliep en geld eiste. De overvaller knevelde vervolgens de personeelsleden. Korte tijd later kwam aan de achterzijde van de supermarkt een 19-jarige medewerkerster, samen met haar 20-jarige vriend, de zaak binnen. Vrijwel direct schoot de overvaller op hen, waarbij beiden werden geraakt en de 20-jarige man dodelijk werd getroffen. Direct daarna verdween de overvaller, een blanke man met bivakmuts op, rond 1.80 meter lang, slank postuur en gekleed in een zwart jack met capuchon en een wijde spijkerbroek in onbekende richting. Onduidelijk is nog of de overvaller geld heeft buitgemaakt en of hij zich na het sluiten van de zaak, om acht uur maandagavond, heeft laten insluiten. De recherche van het district De Eilanden is een grootscheeps recherche-onderzoek gestart.


* VERNUFTIG ALARMSYSTEEMPJE VERRAADT KELDERBOXINBREKER

Dinsdagmorgen kort na half drie werd een 56-jarige bewoner van de Kralingse Plaslaan wakker van een luide bel, die naast z'n bed stond. De man alarmeerde direct de politie, die binnen drie minuten ter plaatse was, gooide de sleutel van de kelderbergingen naar de politiemensen en riep dat daar werd ingebroken. Dat laatste klopte, want bij één van de bergingen werd een 31-jarige Rotterdammer aangetroffen, die juist bezig was één van de deuren open te breken. De inbreker, tevens in het bezit van een rugzak met diverse inbrekerswerktuigen, werd direct aangehouden. De bewoner had, nadat er vorige week een aantal malen in de kelderbergingen was ingebroken, zelf een alarmsysteem aangebracht. Zodra de toegangsdeur van de kelderbergingen openging, werd via een visdraadje en een kastdeurschakelaar de man gewaarschuwd middels een bel, die naast z'n bed stond. Bij confrontatie met de inbreker herkende de bewoner deze van twee kelderinbraken van vorige week. Bij insluiting op het politiebureau bleek dat de inbreker ook nog bijna 100 dagen gevangenisstraf tegoed had.


* BEJAARDE VROUW BEROOFD
RIDDERKERK - Maandagmiddag kort voor drie uur werd op de Kerksingel een 81-jarige Ridderkerkse vrouw beroofd van haar portemonnee. De bejaarde vrouw stond bij haar auto, toen een ongeveer 25-jarige man haar vroeg hoe laat het was en direct aan haar tas begon te trekken. Doordat de Ridderkerkse haar bezit stevig vasthield, ging de tas open, waaruit de man haar portemonnee griste en er met z'n buit - in de portemonnee zat zo'n 15 euro - vandoor ging.


* JONGEN IN ARM GESCHOTEN
Maandagavond kort na middernacht werd een 18-jarige jongen, toen hij na aanbellen bij z'n woning aan de Katendrechtse Lagedijk opendeed, direct door een nog onbekende man met een vuurwapen in z'n arm geschoten. Bij de woning was eerst door een vrouw aangebeld. Toen de jongen opendeed sprong plotseling de man tevoorschijn, die op hem schoot, waarbij een kogel de arm van het slachtoffer doorboorde. Direct daarna maakten de schutter en de vrouw zich uit de voeten. Het slachtoffer werd voor behandeling aan de schotwond naar een ziekenhuis in Rotterdam-Zuid vervoerd. Door de recherche van het district Zuid wordt een onderzoek ingesteld.


* AANRANDER EN SCHENNISPLEGER AANGEHOUDEN

Maandagavond kort voor negen uur hield gealarmeerd politiepersoneel van het district Zuid op de Houdringeweg een 40-jarige Rotterdammer aan, verdacht van schennisplegen en aanranding. De man had eerst op straat (Molencatensingel) een 13-jarig meisje aangerand en had vervolgens ook schennisgepleegd ten overstaan van enkele vriendinnetjes van het slachtoffertje. De meisjes waren vervolgens de man gevolgd tot aan z'n woning aan de Houdringeweg. Toen hij zag dat de meisjes, die inmiddels de politie hadden gealarmeerd, bij z'n woning stonden, kwam hij naar buiten en bedreigde hen met een mesje en een krik. Juist op dat moment arriveerden de politiemensen en hielden hem aan. De man werd ingesloten. In z'n fouillering bleek hij tevens een viagrapil te hebben.


* STEEKPARTIJ
Maandagavond kort na middernacht ontstond om nog onduidelijke redenen op de Putsebocht een onenigheid tussen twee achttienjarige knapen, beiden uit Rotterdam. De ruzie werd beslecht met een mes, waarbij één van de achttienjarigen met een mes in z'n onderbeen werd gestoken. Toen politiemensen arriveerden wees het op straat liggende slachtoffer de dader, die iets verderop stond te kijken, aan. De eveneens achttienjarige jongen werd vervolgens aangehouden en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. Het slachtoffer moest zich in een ziekenhuis in Rotterdam-Zuid aan z'n verwondingen laten behandelen


* BROMFIETSCONTROLES
Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield maandagmiddag tussen vier en zes uur bromfietscontroles op de Smeetlandseweg en het Van Zandvlietplein. Daarbij werden te controleren bromfietsen en -scooters door motoragenten naar de controleplaatsen gebracht. In totaal werden 48 bromfietsen en hun berijders gecontroleerd, waarbij 29 bekeuringen voor onder meer te hoge constructiesnelheid, geen bromfietscertificaat en geen helm op werden uitgeschreven.

Avonduitgave maandag 15 juli 2002

* ITALIAAN BEROOFD
Maandagmorgen vroeg werd op de 's-Gravendijkwal een 19-jarige man uit Stezzano beroofd. Het slachtoffer, dat samen met een vriend was, werd belaagd en bedreigd door twee mannen. Hij moest zijn portefeuille met daarin onder andere geld, creditcard en zijn rijbewijs, afgeven. Hierop gingen de mannen er vandoor.


* BEROOFD VAN GSM
Maandagmorgen omstreeks half tien werd op de Adrianalaan, een 18-jarige Rotterdammer beroofd. Een nog onbekende man bedreigde het slachtoffer. Hij moest zijn mobiele telefoon en een tas afgeven.


* RADARSNELHEIDSCONTROLES
De Verkeerspolitie heeft maandagmorgen en -middag radarsnelheidscontroles gehouden op de Kanaalweg en de Goudsesingel. Van 11.50 tot 12.50 uur reden op de Kanaalweg, 83 van de 634 gecontroleerde automobilisten harder dan de toegestane snelheid van 50km. De hoogst gemeten snelheid was 114 kilometer per uur. Op de Goudsesingel reden tussen 13.15 en 14.20 uur, 30 van de 209 gecontroleerde bestuurders harder dan 50km. Hoogste snelheid 77 kilometer per uur.