Ingezonden persbericht

Arnhem 16 juli 2002

"Zo Lelijk als de Nacht" een groot succes
Nederlands Openluchtmuseum vol griezels, engerds en lelijkerds

De eerste nacht in het Nederlands Openluchtmuseum was een groot succes. Ruim 600 bezoekers trotseerden de duisternis en speurden naar het geheim van de lelijke familie die het park bevolkte. Gewapend met een stamboom en een route gingen ze op zoek naar familieleden die wel veel te vertellen hadden, maar heel geheimzinnig deden over het drama waar ze allemaal medeplichtig aan zijn.
Al om acht uur 's avonds dromden griezels van alle leeftijden samen bij de kassa van het Openluchtmuseum. Voor de 'gewone' bezoekers stond een grimeteam klaar om ook hen te transformeren in enge creaturen. Dat lukte heel goed, want uiteindelijk doken in alle hoeken en gaten van het museumpark heksen, spoken en andere engerds op.
Te voet en met de spooktram gingen de bezoekers op pad door het museumpark om het grote geheim van de lelijke familie in het park te ontrafelen. Onderweg ontmoetten ze vreemde familieleden die allemaal op hun eigen, griezelig eigenaardige manier een tipje van de sluier oplichtten. Brugwachters Cor Donkersloot en Wilma Waterberg joegen iedereen de stuipen op het lijf met enge verhalen over spoken en giftige dampen uit het water. Of hadden ze soms iets te verbergen daar bij die mistige vijver? In de zuivelfabriek Freija legden de uitvinders Lucas en Johannes Nevelsteen de laatste hand aan hun speciale 'schoonheidsmachine'. De burgemeester zou komen om de uitvinding aan de pers te presenteren, maar op het laatste moment begon de machine te sissen en te reutelen. Totaal in paniek en met gevaar voor eigen leven renden de neven Nevelsteen de fabriek uit. Wat ging er verkeerd?
Na een spannende tocht kwamen alle speurders uiteindelijk uit bij de strenge notaris Camil Hartenstein en zijn assistent. Alleen aan wie de speurtocht tot een goed einde had gebracht, werd het geheim geopenbaard. En het bleek dat iedereen nog veel kan leren van de geschiedenis van de "Lelijkste van de Nacht".
Bezoekers hebben dit seizoen nog drie avonden de kans om "Lelijk als de Nacht" zelf bij te wonen. Op donderdag 25 juli en op 8 en 22 augustus zal het Openluchtmuseum opnieuw worden overgenomen door engerds en lelijkerds........

Op donderdagavond 25 juli, 8 en 22 augustus is het Nederlands Openluchtmuseum ook 's avonds open van 20.00-0.30 uur. Entree: van 4 t/m 12 jaar EUR 5,--. Vanaf 13 jaar EUR 10,--.
De entreeprijs is inclusief alle activiteiten én een rit met de spooktram. Parkeren is gratis.
Vrienden van het Nederlands Openluchtmuseum krijgen op vertoon van hun pas gratis toegang.

Nederlands Openluchtmuseum
Schelmseweg 89, Arnhem
026 357 61 11
www.openluchtmuseum.nl


---
Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht