Ingezonden persbericht

AVAYA INTRODUCEERT CONVERGENTE OPLOSSING VOOR KLEINZAKELIJKE MARKT

Avaya IP Compact Office 401 'all in one'-oplossing voor spraak en data

TER PUBLICATIE: 16 juli 2002

NIEUWEGEIN - Avaya, leverancier van spraak- en datanetwerken voor de zakelijke markt, introduceert een convergente netwerkoplossing voor het MKB en de retailmarkt. De Avaya IP Compact Office 401 is het instapmodel binnen de IP Office Suite van Avaya. De IP Office Suite maakt deel uit van de Enterprise Class Internet Protocol Solutions-familie (ECLIPS) en biedt een 'all in one'-oplossing voor spraak en data, en applicaties zoals call processing, unified messaging en contact center-diensten.

De nieuwe Avaya IP Compact Office 401 is een convergent spraak- en datacommunicatiesysteem waarmee kleinzakelijke gebruikers kunnen besparen op telecommunicatiekosten door telefoongesprekken te voeren via een IP-netwerk. Door telefonie, router, firewall, DHCP-server, Voice over IP-gateway en voicemail te bundelen in één systeem, worden de gebruikelijke investeringen in deze oplossingen teruggebracht met 70 procent. Daarnaast lopen ook de operationele, beheer- en onderhoudskosten terug doordat van één netwerk en één beheerinterface gebruik wordt gemaakt.

De Avaya IP Compact Office 401 voorziet in IP-telefonie, internettoegang, ondersteuning van telewerkers, voicemail en andere telefoniemogelijkheden in één oplossing, en ondersteunt maximaal vier digitale, vier analoge en vier IP-telefoontoestellen. Verder biedt de oplossing verschillende gebruiksvriendelijke mogelijkheden, zoals eenvoudige, niet-technische instelmogelijkheden en makkelijke verbindingen met externe apparatuur, waaronder Point-of-Sale-apparatuur (EFTPOS) voor PIN-betalingen, creditcardautorisatie en beveiligingssystemen in winkels.

Voor bedrijven die nog niet toe zijn aan pure IP-telefonie, bieden de oplossingen van Avaya ruime mogelijkheden voor efficiënte, traditionele telefonie (digitaal en analoog). Tegelijkertijd beschikt een bedrijf met Avaya IP Compact Office 401 over een infrastructuur die toegesneden is op toekomstige communicatiebehoeften. Zo kunnen kleinzakelijke gebruikers IP-communicatie in hun eigen tempo implementeren en de investeringen in bestaande apparatuur beschermen.

Retailers kunnen de Avaya IP Compact Office 401 verbinden met creditcardapparatuur voor autorisatie en met voor IP geschikte kassa's voor voorraadbeheer en de analyse van verkoopgegevens. De oplossing kan ook gekoppeld worden aan beveiligingssystemen van kassa's en aan camerasystemen. Doordat Avaya IP Compact Office 401 één platform biedt voor spraak- en datacommunicatie, kan een retailer aanmerkelijke besparingen realiseren. Hij hoeft maar in één systeem te investeren en slechts één platform te beheren.

De Avaya IP Compact Office 401 biedt diverse mogelijkheden voor thuiswerkers. Dankzij beheer op afstand, een geïntegreerde server voor toegang op afstand en een firewall voor de beveiliging kan een beheerder op het hoofdkantoor de thuiswerkfaciliteiten op afstand instellen. Met Phone Manager-software heeft de eindgebruiker controle over zijn/haar telefoongesprekken via de pc. Volgens Avaya kunnen thuiswerkers hiermee de productiviteit met ten minste een uur per dag verhogen. De Avaya IP Compact Office 401 is onderdeel van de strategie van Avaya om het midden- en kleinbedrijf te voorzien van technologie - zoals IP-telefonie - die onmiddellijk (kosten)voordeel oplevert.

Avaya IP Compact Office 401 is beschikbaar in twee configuraties.

Avaya IP Compact Office 401 Digital Terminal 2.

* Twee digitale poorten voor de Avaya 20 Series-handsets.
* Twee analoge poorten voor analoge apparatuur (telefoons, fax, modems).
* Ondersteuning van twee IP-hardphones of -softphones.
* Een Basic Rate Interface (BRI), twee B-kanalen, maximaal 128 Kbps gecombineerd.
* Vier 10/100 Mbps LAN hub-poorten met een Cascade-switch voor het verbinden van externe hubs of switches.
* Een USB-poort voor additionele plug-and-play-apparatuur.
* Een Data Terminal Equipment-poort (DTE) voor een extra modem of EFTPOS-apparaat voor PIN-betalingen en creditcardautorisaties.
* Een audiopoort voor een externe bron voor wachtmuziek.
* Twee relay-poorten voor toegangscontrole met Avaya IP Compact Office 401.
Avaya IP Compact Office 401 Digital Terminal 4.

* Vier digitale poorten voor de Avaya 20 Series-handsets.
* Vier analoge poorten voor analoge apparatuur.
* Ondersteuning van maximaal vier IP-hardphones of -softphones.
* Twee BRI's, vier B-kanalen, maximaal 256 Kbps gecombineerd.
* Acht 10/100 Mbps LAN hub-poorten met een Cascade-switch voor het verbinden van externe hubs of switches.
* Een USB-poort voor additionele plug-and-play-apparatuur.
* Een Data Terminal Equipment-poort (DTE) voor een extra modem of EFTPOS-apparaat voor PIN-betalingen en creditcardautorisaties.
* Een audiopoort voor een externe bron voor wachtmuziek.
* Twee relay-poorten voor toegangscontrole met Avaya IP Compact Office 401.
De IP Compact Office 401 voorziet in verschillende mogelijkheden voor gespreksbeheer, waaronder geautomatiseerd routeren van gesprekken naar voicemail of het blokkeren van specifieke nummers. Gebruikers kunnen profielen instellen voor het doorsturen van gesprekken naar andere nummers (bijvoorbeeld de mobiele telefoon) of een berichtendienst buiten kantooruren. Met de optionele Phone Manager Pro-applicatie is differentiatie in beltonen mogelijk om zakelijke en privé-gesprekken te kunnen onderscheiden. De DHCP-functie maakt gecentraliseerde configuratie van IP-adressen mogelijk. Avaya IP Compact Office 401 voldoet volledig aan CTI- en TAPI-normen en is makkelijk te integreren met contactbeheerapplicaties zoals Microsoft Outlook.

Avaya
Avaya, Inc., wereldwijd één van de marktleiders in de ontwikkeling, verkoop en service van spraak- en datanetwerken en communicatieoplossingen en -diensten, levert producten en services die organisaties - inclusief meer dan 90 procent van de FORTUNE 500 - helpen te excelleren in klantgerichtheid. Avaya levert deze oplossingen aan bedrijven, aan overheden en andere organisaties. Avaya biedt oplossingen voor Customer Relationship Management, Unified Communication, Service Providing, Multiservice Networking Infrastructure, Structured Connectivity Solutions en geconvergeerde Voice en Data Networks, inclusief de Avaya Enterprise-Class IP Solutions (ECLIPS). Deze producten worden ondersteund door Avaya Services en Avaya Labs. Avaya is wereldwijd marktleider in unified messaging, messaging-systemen, call centers en gestructureerde bekabelingssystemen, en marktleider in de Verenigde Staten in systemen en diensten voor spraakcommunicatie. Avaya is officieel partner van FIFA voor het WK 2002 in Japan en Korea, het WK 2003 voor vrouwen in China en het WK 2006 in Duitsland. In Nederland is Avaya gevestigd in Nieuwegein en Rijswijk. Meer informatie is te vinden op www.avaya.nl.

###

Voor meer informatie en fotomateriaal:

Avaya Nederland B.V.
Bas Baars
Tel: 030 609 77 41
bbaars@avaya.com

Lammers van Toorenburg PR
Marjan Kok
Tel: 030 656 50 70
avaya@lvtpr.nl