Rotterdam Airport

Lijndienst Rotterdam - Gerona wegens succes verlengd

Wegens het succes van de wekelijkse exclusieve lijndienstvluchten van TTA naar Gerona wordt de lijndienst in het winterseizoen doorgevlogen. Met de start van deze 'zomer' lijndienst op 25 mei dit jaar was het in eerste instantie de bedoeling deze vluchten tot 29 september aan te bieden. Het hoge aantal boekingen en de nu al grote belangstelling voor deze bestemming in de winter heeft TTA doen besluiten de periode te verlengen tot in ieder geval 5 januari 2002.

VIP-service
Behalve voor een langere zonvakantie bieden de vluchten een ideale mogelijkheid voor een heerlijk weekendje naar de zon, omdat de heenvlucht op zaterdagochtend om 08.30 uur en de terugvlucht op zondagavond om 18.45 uur wordt uitgevoerd.
TTA biedt reizigers op de vluchten naar Gerona bovendien een zeer uitgebreide VIP- service. Zo is het parkeren op Rotterdam Airport bij de ticketprijs inbegrepen en wordt aan boord business class champagne catering aangeboden. De vluchten worden uitgevoerd met een moderne en dus geluidsarme ATR 42 met capaciteit voor 40 passagiers.

Exclusieve bestemming
Gerona is gelegen ten noorden van Barcelona, op tachtig kilometer van de Franse grens.
De stad en haar omgeving zijn 'het massatoerisme' voorbij. Hier zijn géén lawaaiige discotheken, een kustlijn met eindeloze rijen torenflats en door de lucht van patat frites en verschraald bier omwalmde boulevards. Vooral voor liefhebbers van cultuur, historie, culinaire belevenissen, golf, paardrijden of duiken heeft Gerona veel te bieden. Deze exclusieve bestemming - die alleen via Rotterdam Airport bereikbaar is
- past dan ook helemaal tussen de kwaliteitsbestemmingen van deze luchthaven. De luchthaven van Gerona is op slechts twaalf kilometer van Gerona gelegen. De prachtige stad zelf en de vakantieparadijzen langs de Costa Brava liggen nog maar slechts op zo'n 2 uur vliegen vanaf Rotterdam. Een goede treinverbinding verbindt de dorpjes en stadjes langs de Costa Brava, die bij bezoekers een overvloed aan indrukken achterlaat met haar steile rotsen, prachtige stranden, pittoreske vissersdorpjes en natuurlijk het aangename, zomerse klimaat.

Excursies
Alle plaatsen langs de Costa Brava lenen zich uitstekend voor dagtrips naar het Catalaanse binnenland of haar hoofdstad Barcelona waar men zich kan onderdompelen in bewondering voor de alomtegenwoordige architectonische invloed van Gaudi, de werken van Picasso in het Picasso-museum en de beelden- en sculptuurverzameling van Juan Miró. In het binnenland is de nalatenschap van Salvador Dalí voelbaar in Figueres, de plaats waar hij begraven ligt.
Catalonië biedt de toerist een ongekende variëteit aan mogelijkheden. Luchtvaartmaatschappij TTA brengt ze deze zomer vanaf Rotterdam onder handbereik met de lijndienst Rotterdam Airport-Gerona.


Voor meer informatie over Gerona: Spaans Verkeersbureau, tel. (070) 346 59 00 of kijk op www.costabrava.org