Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 16 juli 2002

Waterbedrijf Europoort

Het college heeft besloten wethouder René Binnendijk te benoemen tot lid van de raad van commissarissen van N.V. Waterbedrijf Europoort. Wethouder Binnendijk volgt de heer A. Oster op die op 27 mei afscheid nam van de Capelse gemeenteraad en nu waarnemend burgemeester van Strijen is.

Vrijstelling van bestemmingsplan Fascinatio

Het college heeft besloten de raadscommissie voor advies en bijstand te verzoeken een algemene verklaring van geen bezwaar af te geven met betrekking tot de vrijstelling ten behoeve van iets ruimere maatvoering voor woningen en bedrijfs- en kantoorpanden in Fascinatio. Regelmatig worden bouwplannen voor kantoorpanden en woningen ingediend die de in het bestemmingsplan Fascinatio toegestane maatvoering enigszins overschrijden. Dit komt onder andere omdat in het bestemmingsplan geen rekening is gehouden met architectonische vernieuwingen in de bouw en omdat vaak meer ruimte nodig blijkt te zijn voor bijvoorbeeld afzuigkanalen en technische ruimtes.

Autovrije Dag

Het projectbureau Autovrije Dag heeft de gemeente verzocht het initiatief van de autovrije (zon)dag op 22 september te ondersteunen en de gemeente op deze dag geheel of gedeeltelijk autovrij te maken. Het college heeft besloten niet aan dit initiatief mee te doen.

Onderwijsbegeleidingsdienst

Het college heeft ingestemd met de raam- en productovereenkomst tussen de gemeente Capelle aan den IJssel en de Onderwijsbegeleidingsdienst Rijnmond Zuid. Het contract loopt van 1 januari 2002 tot en met 31 december 2005.

Bermweg West fase 1

Het college heeft besloten dat HWB Infra BV uit Boxtel de opdracht krijgt voor het vervangen van riolering en verharding van de Bermweg West fase 1 in de gemeente Capelle aan den IJssel. Bij de openbare aanbesteding bleek HWB Infra BV de laagste inschrijver.

Nieuwe huurprijsgrens

Vanaf juli 2002 wordt binnen de gemeenten van de Stadsregio geen regionale huurgrens meer gehanteerd. De Stadsregio sluit zich aan bij het rijksbeleid van de aftoppingsgrenzen in de Huursubsidiewet. Dit betekent onder meer dat de gemeente niet meer betrokken wordt bij de procedure voor huursubsidie. De nieuwe huurgrenzen die landelijk worden gehanteerd bij het toewijzen van woningen zijn 440,12 voor één-en tweepersoonshuishoudens en 471,67 voor drie-en meerpersoonshuishoudens. De wijziging betekent in de praktijk dat meer mensen in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. Het college zal de verhuurders in kennis stellen van de nieuwe huurprijsgrenzen.