Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 16-07-2002
Persberichten dinsdagmiddag 16 juli 2002 Roel Hallink, tel.: 06-51528156

Diefstal aanhangwagen RODEN Uit een schuur op een erf aan het Oosteinde is een aanhangwagen gestolen. De daders hebben het slot van de deur weten open te krijgen. Diefstal uit autos COEVORDEN In de nacht van maandag op dinsdag is er op diverse plaatsen in Coevorden ingebroken in autos. Autos aan de van Pallandtlaan en de van Euwsumlaan 3x, moesten het ontgelden. Gestolen werden meestal de autoradios. Maar ook in de auto liggende sigaretten en in een geval de vloermatten werden gestolen. Ook autos in Assen aan de Overcingelaan, het Eem; in Emmen aan de Ruinerbrink ; in Loon aan de Balloerweg en in Zeijen aan de Esstraat, waren afgelopen nacht of dag, het onderwerp van de inbrekers. Ook hier verdween hoofdzakelijk de geluidsapparatuur. Winkeldiefstal ERICA Bij een winkel aan de Havenstraat werd vanmiddag een 45-jarige inwoonsters van Erica betrapt bij het stelen van mascara, ter waarde van 7,99,--. Zij is aangehouden en verhoord. Zij is later heengezonden met een dagvaarding. HOOGEVEEN In een winkel aan De Weide werd vanmorgen een 17-jarige Hoogevener betrapt bij het stelen van sigaretten, maar op het moment dat hij aangehouden werd, had hij deze al weggegooid. Hij werd aangehouden en bij zijn fouillering kwamen er een valmes, een alarmpistool en nog een mes tevoorschijn. Deze goederen zijn in beslag genomen en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. Diefstal telefoonkaarten OOSTERHESSELEN / EMMER COMPASCUUM Bij een winkel aan de Burg. De Kockstraat werden afgelopen vrijdag door een vrouw 24 telefoonkaarten gekocht, alsmede diverse andere boodschappen. Toen zij bij de kassa wilde betalen, bleek haar pas niet te werken en kwam zij met het verhaal dat haar moeder dichtbij woonde en zij wel even de juiste pas ging halen. De boodschappen bleven in de winkel achter. Toen de vrouw niet terug kwam en de tas met boodschappen werd gecontroleerd bleken de boodschappen wel aanwezig, maar de telefoonkaarten, met een waarde van 480,-- waren weg. De kaarten zijn later te koop aangeboden in Dalen. De bewuste vrouw zou ingestapt zijn in een groen/blauwe Renault 25.
Zaterdag heeft dezelfde vrouw, dit gezien het signalement, hetzelfde gedaan bij een winkel aan het Hoofdkanaal WZ. Hier wist zij in totaal 12 telefoonkaarten, met een waarde van 240,-- te bemachtigen. De vrouw kan als volgt worden omschreven:

-blond haar tot op de schouders

- een normaal postuur

- ongeveer 1.70 meter lang

- zwarte broek en een half lange zwarte jas
- de leeftijd is tussen de 25 en 30 jaar

- ze spreekt Nederlands met een westers accent Uit een onderzoek van een distributieketen in naar voren gekomen dat bij meerdere zaken in Nederland, waaronder in Groningen en Zeeland, dezelfde werkwijze is toegepast en dat er steeds een jonge blonde vrouw bij betrokken is, in combinatie met genoemde auto.