Provincie Utrecht

Persbericht

LPG-tankstation kan verplaatst worden uit kom Maarssen

16-07-2002 00:00:00
De provincie Utrecht wil meewerken aan de vestiging van een benzinestation met LPG aan de Zuilense Ring (N230) ter hoogte van de Maarsseveense Poort. Dat hebben gedeputeerde staten besloten. Hoewel de bouw van een tankstation langs de Zuilense Ring niet past in het huidige streekplan, stemt de provincie er toch mee in, omdat daarmee twee verkooppunten van benzine op minder gewenste plekken kunnen worden beëindigd.

Aanleiding voor de verplaatsing is de ligging van het tankstation aan de Herenweg, dat in het grondwaterbeschermingsgebied Bethunepolder ligt. Milieugedeputeerde Rombouts zegt daarover: "Een benzinestation hoort niet in een grondwaterbeschermingsgebied thuis. Daarom zijn we een paar jaar geleden in overleg met de gemeente op zoek gegaan naar een gunstiger locatie. Daarbij kwam al snel de locatie bij de Maarsseveense Poort in beeld."

Toen de eigenaar bereid bleek om ook een tweede tankstation te betrekken in de verplaatsing, besloten gedeputeerde staten daaraan toch mee te willen werken. Door de verplaatsing kan namelijk niet alleen het tankstation aan de Hereweg, maar ook het verkooppunt van benzine en LPG aan de Binnenweg, in de bebouwde kom van Maarssen, worden opgeheven.
Dat gaf volgens Rombouts uiteindelijk voor de provincie de doorslag om ondanks de eerdere bezwaren toch een nieuw benzinestation toe te staan langs de Zuilense Ring. "Gedeputeerde staten hebben vastgesteld dat er weliswaar goede argumenten zijn om hier geen tankstation te vestigen, maar we constateren ook dat je door de verplaatsing op twee andere plekken milieuwinst kunt boeken. Dat was voor ons reden om toch ja te zeggen tegen dit voornemen."

Meer informatie: Karin Obdeijn, telefoon 030 258 21 92 of Karin.Obdeijn@provincie-utrecht.nl