Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom, dinsdag 16 juli 2002

Datum: 16/7/2002
Auteur: Manon Ostendorf

TEAM STEENBERGEN
Brutale diefstal auto
Op maandag 15 juli in de vroege avond werd bij een autobedrijf aan de Drukkerij te Steenbergen een rode Opel Astra ontvreemd. De dader liet een groene Opel Corsa achter. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Verlaten plaats ongeval
Op maandagmiddag 15 juli parkeerde de 42-jarige bestuurder van een zwarte Peugeot cabrio zijn auto op de Kaaistraat te Steenbergen in een parkeervak. Toen hij kort hierna bij de auto terugkwam, bleek dat het voertuig aan de linkerachterzijde flink beschadigd was. Deze schade bleek afkomstig van een ander voertuig, waarvan de indentiteit onbekend is.

Diefstal kentekenplaten vanaf auto
In de nacht van zondag 14 juli op maandag 15 juli werden vanaf een op de Grondmolen te Dinteloord geparkeerd staande personenauto, Opel Corsa de beide kentekenplaten gestolen.
Snelkraak Foto Video Verschuren
In de nacht van 15 op 16 juli werd omstreeks 4.15 uur een snelkraak gepleegd bij een foto- en videozaak aan de Kaaistraat te Steenbergen. Na het forceren van een stalen rolluik werd een ruit van een deur vernield waarna men uit de zaak een groot aantal digitale cameras en fototoestellen meenam. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID
Auto-inbraken
Op de Generaal Winkelmanstraat in Bergen op Zoom is afgelopen zondag uit een auto een hoeveelheid gereedschap gestolen. De eigenaar deed hiervan maandag aangifte bij de politie. De dader heeft zich de toegang tot de auto verschaft door de achterruit te verwijderen.

Op het Pastoor Joorenplein werd maandag tussen 13.00 en 14.00 uur een auto opengebroken. Een autoradio-/CDspeler en een mobiele telefoon werden ontvreemd.
Op de Smitsstraat werd zaterdagochtend in een auto ingebroken. Twee videobanden werden weggenomen. Het slot aan de passagierszijde werd vernield. De eigenares deed maandagmiddag aangifte bij de politie. Zakkenrollerij bij 88-jarige vrouw
Bij een supermarkt in de Glacisstraat werd van een 88-jarige vrouw uit Bergen op Zoom haar portemonnee ontfutseld. Een jongeman liep tegen de vrouw aan, die moeilijk ter been is vanwege een onlangs ondergane heupoperatie. De vrouw verloor hierop haar evenwicht en viel tegen een rek aan. Hierdoor viel haar tas op de grond. De jongen raapte de tas op en verontschuldigde zich. Later bleek haar portemonnee verdwenen te zijn.

Tasjesdieven aangehouden
Maandag 15 juli kwam kort na 15.00 uur bij de politie de melding binnen dat er twee mannen op de Antwerpsestraat in Bergen op Zoom oudere mensen achterna liepen. Toen de politie ter plaatse arriveerde, zagen de collega's twee personen hard wegrennen, waarbij één van de twee een handtasje droeg. Omdat de politie dit verdacht voorkwam, is de achtervolging ingezet. De 31-jarige J.W. uit Halsteren en de 21-jarige R.P. uit Huijbergen werden aangehouden. De handtas bleek kort tevoren te zijn gestolen van een 79-jarige vrouw uit Bergen op Zoom. De mannen zijn ingesloten en hebben het feit toegegeven. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt.

Winkel-inbraak
Afgelopen nacht werd bij een winkel in de Kamperfoeliestraat in Bergen op Zoom met een halve trottoirtegel de ruit ingegooid. Uit de winkel werd rookwaar weggenomen.

TEAM HALDERBERGE

Rijden onder invloed
In de nacht van 15 op 16 juli 2002 werd omstreeks 1.30 uur de 23-jarige J.O. uit Oudenbosch, op de Oudlandsedijk in Oudenbosch aangehouden voor het onder invloed van alcohol en drugs besturen van zijn personenauto. De man werd overgebracht naar het politiebureau, alwaar een blaastest en een bloedproef werden afgenomen. Na het afleggen van een verklaring is de man met een rijverbod heengezonden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

TEAM RUCPHEN
Inbraak kapsalon
De afgelopen nacht werd tussen 3.00 en 8.00 uur ingebroken in een kapperszaak aan de Raadhuisstraat in Rucphen. Men heeft een deur van de kantoorruimte geforceerd en getracht de kluis te openen wat niet is gelukt. Vervolgens heeft men uit de kassa een kleine hoeveelheid wisselgeld meegenomen en uit het kantoor een beeldscherm. De waarde van de buit bedraagt ongeveer 200 euro, de hoogte van de braakschade is nog niet bekend.

Diefstal portefeuille
Vanmorgen omstreeks 10.00 uur winkelde een 59-jarige vrouw uit Etten-Leur in een supermarkt aan de Dorpsstraat in St. Willebrord. Ze had haar portefeuille met inhoud in een opgerolde tas in haar winkelwagentje gelegd. In een onbewaakt ogenblik werd de portefeuille met inhoud uit die tas gestolen. Benadeelde mist een bedrag van 250 euro, haar rijbewijs, haar paspoort, alsmede wat foto´s en bankpasjes.

Vernieling aan auto
Gisterenavond omstreeks 20.00 uur stond de auto (Renault Clio) van een inwoner uit St. Willebrord bij zijn woning aan de Hazelaarstraat geparkeerd, toen men met geweld het enigszins geopende portierraampje forceerde, waardoor het draaimechanisme is beschadigd. Vervolgens heeft men het frontje van de radio-/CD-speler beschadigd en de bestuurdersstoel van de auto stukgemaakt. Benadeelde schat de schade op ongeveer 250 euro. Hij vermoedt dat hier sprake is van rancune naar aanleiding van een onenigheid in het verkeer, eerder die dag.

Diefstal fiets op kermis te Schijf
Dinsdagmorgen deed een inwoner van Rucphen aangifte van diefstal van zijn fiets, een blauwe Gazelle herenfiets t.w.v. 750 euro. De fiets stond zondagmiddag op de kermis in Schijf, op de Pastoor van Leijsenstraat, afgesloten en wel. Toen benadeelde na een paar uurtjes op de kermis te hebben doorgebracht, ter bestemde plaatse terugkwam, bleek zijn fiets te zijn gestolen.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM

Bedrijfsinbraak
In een bedrijf aan het Keulsveld werd afgelopen weekeinde ingebroken door middel van het forceren van een hek. Van het terrein werden twee personenauto's gestolen. Daarnaast werden van twee andere auto's de kentekenplaten weggenomen en uit een auto een radardetector weggenomen. Hiervan werd maandag aangifte gedaan bij de politie. Zakkenrollerij
Tijdens het winkelen op de maandagmarkt werd bij een 47-jarige vrouw uit Essen (B) de portemonnee uit haar tas gestolen. Inbraak winkel
In de vroege morgen van dinsdag 16 juli werd omstreeks 4.00 uur ingebroken in een supermarkt aan de van Beethovenlaan in Roosendaal. Men verkreeg toegang tot de winkel door middel van het forceren van een raam. De vitrine waarin sigaretten lagen werd kapot geslagen waarna de sigaretten werden weggenomen. De politie heeft ter plaatse een sporenonderzoek ingesteld, waarbij onder meer gebruik gemaakt werd van een politiehond.

Inbraak autobedrijf
In de vroege morgen van dinsdag 16 juli werd omstreeks 3.30 uur ingebroken bij een autobedrijf aan de Vlierwerf te Roosendaal. De daders gebruikten een op het terrein aanwezige auto om het hekwerk rondom het bedrijf te forceren en namen vervolgens een andere auto weg. De eerste auto bleef zwaar beschadigd op het terrein achter. De politie heeft een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld.

TEAM ROOSENDAAL BOVENDONK

Auto-inbraak
Vandaag deed een inwoner van Roosendaal aangifte bij de politie van diefstal. Van zijn personenauto, die vannacht stond geparkeerd op de Diamantdijk, werden twee units voor de achterlichten ontvreemd. Ruit beschote
Op de Geerhoek in Wouw werd vermoedelijk zondag of maandag met een kogeltje van een luchtbuks aan de achterzijde van een woning een ruit stuk geschoten.

Auto-inbraak
Op de Streuvelslaan werd dinsdagmorgen omstreeks 8.00 uur in een auto ingebroken. Ontvreemd werden een mobiele telefoon en een Ray-ban zonnebril