Gemeente Soest

Korte berichten n.a.v. B&W 16 juli 2002:

Uitbreiding jeugdherberg Bosstraat
Voor de uitbreiding van de jeugdherberg aan de Bosstraat 16 te Soest heeft het college van burgemeester en wethouders een bouwvergunning verleend. De bouwvergunning kan worden verleend, omdat er een nieuw bestemmingsplan is (Klein Engendaal 2000, voorheen Klein Engendaal 1992). De uitbreiding valt binnen het bebouwingsvlak, zoals in het nieuwe bestemmingsplan is vastgesteld.

Wijziging Grote Melmweg 8-10
Gedeputeerde Staten heeft het besluit van de gemeente Soest goedgekeurd om het bestemmingsplan Landelijk Gebied 1994 Grote Melmweg 8-10 te wijzigen. Tijdens de periode waarin dit besluit ter inzage lag, is geen beroep ingesteld. Het besluit is daarmee van kracht geworden.

Ophogen en egaliseren weiland
Voor het ophogen en egaliseren van een perceel agrarische grond aan de Peter van den Breemerweg is een aanlegvergunning verleend. Voor de ophoging wordt ongeveer 500 kubieke meter aangevoerd. De landschappelijke en natuurwetenschappelijke waarden mogen niet worden aangetast.

Subsidie sport- en spelbus
Stichting Balans krijgt voor de sport- en spelbus Matchpoint 3.505,83 subsidie. De sport- en spelbus is acht weken in de vakantie actief in de wijken De Eng, Smitsveen en Overhees en in Soesterberg. Kinderen kunnen gebruikmaken van het sport- en spelmateriaal dat in de bus aanwezig is.

Meer kindplaatsen kinderdagverblijf
Kinderdagverblijf Mickey's Orlando mag in principe het aantal kindplaatsen uitbreiden van 71 naar 96. De GGD moet nog wel een controle uitvoeren op het gebied van hygiëne en veiligheid. Ook de brandweer moet met een positief advies komen over de uitbreiding.
---