Gemeente Den Haag

2002-07-16: Woningen, kinderopvang en grand café in voormalig schoolgebouw

Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 16 juli het plan van ontwikkelaar Bakels & Ouwerkerk gekozen voor de herontwikkeling van het voormalig schoolgebouw aan de Stadhouderslaan. Bob van Beek architecten heeft het ontwerp gemaakt. In het voormalige schoolgebouw komen op de verdiepingen 15 luxe koop-appartementen in het dure segment. De begane grond wordt ingevuld met een grand café en kinderopvang. Op het binnenterrein komt een half verdiepte parkeergarage met 41 parkeerplaatsen. De start van de verbouw is gepland eind 2003.

Op grond van de resultaten van de competitie voor de herontwikkeling van het schoolgebouw heeft het college in april 2002 twee voorlopige kandidaten aangewezen. De beide ontwikkelaars is daarbij gevraagd in hun plannen minimaal 400 m2 op te nemen voor kinderopvang. Uit de eerste ronde van de competitie is namelijk duidelijk gebleken dat deze functie voor de bewoners uit het Statenkwartier hoge prioriteit heeft. De ontwikkelaars hebben ook de opdracht meegekregen het parkeren op eigen terrein volgens de parkeernormen van de gemeente op te lossen. Wethouder Bruins is verheugd over het feit dat het monumentale karakter van het gebouw blijft behouden, terwijl tegelijkertijd de nieuwe functies voor levendigheid zorgen.

Monumentale karakter gebouw
Bakels & Ouwerkerk heeft in zijn plan het monumentale karakter van het gebouw een accent gegeven door links en rechts van de hoofd entree aan de Stadhouderslaan, twee entrees toe te voegen. De ene is bestemd voor het grand café, de ander voor de kinderopvang. De appartementen zijn via de hoofdentree te bereiken. De afmetingen van de woningen zijn in overeenstemming met het monumentale karakter van het pand; de oppervlakte varieert van circa 100 m2 tot 250 m2.

last update: 19-7-2002 9:29:02 ;pag.: 14707; auteur: 77;cat.: 17,Geen reactieknop ondersteunt het gebruik van scripts niet ...