Gemeente Amsterdam


---
|
Europese bijdrage voor Amstelscheg en Centraal Park Noord

Europese bijdrage voor Amstelscheg en Centraal Park Noord

De gemeente Amsterdam neemt met twee projecten (Amstelscheg en Centraal Park Noord) deel aan het Europese project SAUL (Sustainable and Accessible Urban Landscapes). Hierdoor kan Amsterdam ¤ 1,6 miljoen van de Europese Commissie als bijdrage aan beide projecten krijgen. De aanvraag wordt op 16 juli door de 'Steering Committee' in Lille behandeld.
Het project SAUL heeft als doel om kennis en ervaring uit te wisselen over de rol die groene openbare ruimte speelt in grootstedelijke gebieden in de huidige samenleving. Centraal in het project staan het gebruik, de beleving en betekenis die moderne stedelingen hechten aan die
openbare ruimte. Naast de gemeente Amsterdam zullen ook Staatsbosbeheer en het ministerie van Landbouw en Visserij aan het SAUL-project deelnemen.
Het project 'Amstelscheg' richt zich op het behoud van het landschappelijke en agrarische karakter van het landschap rondom de rivier de Amstel, met voldoende mogelijkheden voor recreatie. Extra aandacht is er voor de 'kop' van de Amstelscheg, tegen de stad aan, waar versnippering en toenemende verstedelijking nadelige effecten voor het landschap opleveren.
Het project 'Centraal Park Noord' heeft als doel twee grote parken in Amsterdam-Noord, te weten het Florapark en het Volewijkspark, met elkaar te verbinden en de groenstructuur vanaf het IJ langs het Noordhollandsch Kanaal naar Waterland te versterken.

Stefan Rutte

^


-

© gemeente Amsterdam - 26-06-2002