Gemeente Rijswijk

LOGOZAGT.GIF (9997 bytes) Gemeenteberichten

Dinsdag 16 juli 2002
Agenda Raadsvergadering

Vergadering en spreekrechtbijeenkomst van de Raad van de gemeente Rijswijk op dinsdag 16 juli 2002 om 19.30 uur in het gemeentehuis, Generaal Spoorlaan 2. Inspreken is mogelijk tijdens het agendapunt `Spreekrecht burgers'. Per persoon mag, na voorafgaande melding, gedurende vijf minuten het woord worden gevoerd.

Na afloop van de raadsvergadering vindt een raadsbrede commissievergadering plaats inzake de notitie werkwijze commissies.

De volgende onderwerpen staan op de agenda:
1. Vaststelling agenda.
2. Spreekrecht burgers.
3. Vragen van de raad.
Akkoordstukken
4. Voorstel inzake projectplan inter-/intranet. 5. Voorstel inzake delegatie bevoegdheid tot aanmelden geheel of gedeeltelijk geautomatiseerde verwerkingen van personeelsgegevens in de zin van de Wbp.
6. Voorstel inzake Beleidsverslag 2001 van de afdeling Sociale Zaken. 7. Voorstel inzake aanvullend budget nieuwbouw Brandweerkazerne. 8. Voorstel inzake wijziging Verordening Kinderopvang Rijswijk en daarbij behorende Artikelgewijze Toelichting. R* 9. Voorstel inzake wijziging gemeenschappelijke regeling DSW Rijswijk e.o.

Bespreekstukken

10. Ingekomen stukken en mededelingen.
11. Vaststelling van de Handelingen van de achtste vergadering van de gemeenteraad d.d.27 mei 2002.
12. Voorstel inzake
a. vaststellling Jaarrekening c.a. over 2001 b. rapportage van de Rekeningencommissie
c. reactie van het college op de Rapportage van de Rekeningencommissie op de beoordeling van de jaarrekening 2001 13. Voorstel inzake Voorjaarsnota.
14. Voorstel inzake Krediet Hoogvoorde.
15. Voorstel inzake tijdelijke stimuleringsregeling Vrijwilligerswerk. 16. Voorstel inzake voorbereidingsbesluit Leeuwendaal.

R*. Op grond van de Verordening raadgevend correctief referendum gemeente Rijswijk 2002 kunnen op initiatief van de kiesgerechtigde bevolking referenda worden gehouden over de raadsbesluiten zoals aangegeven met R*.

Op het publicatiebord naast de hoofdingang van het gemeentehuis hangt de volledige agenda ter inzage, eventuele wijzigingen of aanvullingen worden in deze agenda's verwerkt. De agenda en de bijbehorende stukken liggen tevens bij de sectie Communicatie (kamer 77) van het gemeentehuis voor een ieder ter inzage.
De Stichting Omroep Rijswijk (SOR) verzorgt op de avond van de raadsvergadering tot 24.00 uur een radio-uitzending. Deze is te beluisteren op de kabel FM 92,9 MHz. en in de ether FM 105.9 MHz.



Terugbetalingsregeling parkeervergunningen Oud Rijswijk

Vanaf medio mei zijn in Oud Rijswijk de verkeersborden die het "parkeren voor vergunninghouders" en het "parkeerschijfparkeren" regelden, verwijderd. Sinds die tijd is het voor iedereen weer vrij parkeren en zijn de vergunningen en "kraskaarten" van Oud Rijswijk overbodig en ongeldig geworden. De vergunningen en "kraskaarten" kunnen ingeleverd worden bij de loketten in het gemeentehuis (maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 14.00 uur). Voor een bewonersvergunning wordt ¤ 11,00 en voor een zakelijke vergunning wordt ¤ 270,00 terugbetaald. Voor de ongebruikte "kraskaarten" wordt het aankoopbedrag terugbetaald.
Wij benadrukken dat de "oude" vergunningen voor Oud Rijswijk niet meer geldig zijn en ook niet in andere delen van Rijswijk gebruikt kunnen worden.
Het college van burgemeester en wethouders zal dit najaar discussiebijeenkomsten organiseren om samen met bewoners en ondernemers een nieuw parkeerplan te ontwikkelen. Hierover zal nog nadere informatie volgen.



Verkeersbesluiten ingevolge artikel 18 wegenverkeerswet 1994

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij hebben besloten tot het (opnieuw) instellen van parkeren voor vergunninghouders en parkeerschijfparkeren in de straten Emmastraat en Julianastraat. De bewoners en bedrijven uit deze straten zullen gebruik gaan maken van nieuwe vergunningen.

Tevens maken zij bekend dat besloten is tot het plaatsen van een parkeerverbod aan beide zijden van de parallelweg van de Laan van Hoornwijck.

De verkeersbesluiten liggen met ingang van 12 juli 2002 gedurende zes weken ter inzage bij de sectie Communicatie, Kamer 77, Generaal Spoorlaan 2 te Rijswijk. Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na deze bekendmaking op grond van de Algemene wet bestuursrecht tegen de verkeersmaatregelen een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeesters en wethouders, postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.



Herinrichting buurtwinkelcentrum De Pyramide

Na afronding van de bouwwerkzaamheden in de dr. H. Colijnlaan zal gestart worden met de herinrichting van de het buurtwinkelcentrum. Voor deze herinrichting is een voorlopig ontwerp gemaakt. Voorstel tot wijzigen rijrichting in de J.H.A. Schaperlaan en de ventweg Huis te Landelaan. Een wijziging van de rijrichting in de J.H.A. Schaperlaan en de ventweg Huis te Landelaan van éénrichtingsverkeer naar tweerichtingen verkeer is opgenomen in het herinrichtingsvoorstel buurtwinkelcentrum De Pyramide.

Het voorlopig ontwerp ligt vanaf maandag 8 juli ter inzage ligt in het gemeentehuis aan de Generaal Spoorlaan 2 bij de sectie Communicatie. De sectie Communicatie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur. Het voorlopig ontwerp zal tot en met vrijdag 6 september ter inzage liggen.

Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden tegen onderdelen van het herinrichtingsvoorstel hun zienswijze schriftelijk indienen bij burgemeester en wethouders (Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk). Deze zienswijzen zullen besproken worden in een openbare inspraakavond die in week 38 wordt gehouden. De inspraakavond zal in deze rubriek in Groot Rijswijk bekend worden gemaakt.



Wet Milieubeheer (AMvB)

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat in de periode van 1 juni 2002 tot en met 30 juni 2002 voor de volgende percelen een kennisgeving als bedoeld in artikel 8.41, eerste lid, van de Wet milieubeheer is ingediend:

Besluit horeca-, sport-en recreatie-inrichtingen milieubeheer Polakweg 12 en Steenlaan 12

Besluit woon en verblijfsgebouwen milieubeheer
Blekerslaan 47, 49, 51 en 53, Lange Kleiweg onb. en Steenvoordelaan 370

Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer Limpergstraat 8



De Sociaal Raadsman geeft raad

Regelmatig krijg ik vragen van vooral wat oudere mensen van buitenlandse afkomst die erover denken terug te keren naar hun geboorteland. Ze hebben vaak jarenlang premies voor volksverzekeringen en pensioen in Nederland betaald, maar hoe zit dat als ze terugkeren? Waar moeten ze van leven?Daarover wil ik ditmaal wat meer vertellen.Het is soms mogelijk om terug te keren naar het geboorteland (te remigreren) met behoud van uitkering of pensioen. Het gaat daarbij om uitkeringen op basis van de:
* Ziektewet
* WAO
* Waz (Wet arbeidsongeschiktheid zelfstandigen) * Anw (Algemene nabestaandenwet)
* en de AOW.

Dat zijn de zogeheten exporteerbare uitkeringen. De meeste bedrijfs-en beroepspensioenen kunnen ook worden geëxporteerd.

Op 1 januari 2000 is echter de Wet beperking export uitkeringen (Wet beu) in werking getreden. Die koppelt het recht op uitkering aan het Nederlandse grondgebied, aan andere landen van de Europese Unie of aan landen waarmee een speciaal verdrag over de export van sociale zekerheidsuitkeringen (met daarin afspraken over controle) is gesloten.
Nederland heeft inmiddels met een groot aantal landen een verdrag over de export van sociale zekerheidsuitkeringen gesloten.

Op 1 april 2000 is ook de Remigratiewet van kracht geworden. Die biedt remigranten vanaf 45 jaar een regeling voor een periodieke uitkering na terugkeer naar het geboorteland, naast een basisvoorziening voor de kosten van de remigratie.
De basisvoorziening omvat een vergoeding van vervoerskosten en de kosten van hervestiging in het bestemmingsland. Daarnaast kunnen worden vergoed de kosten van:

* bagagevervoer naar de plaats van bestemming;
* vervoer van bedrijfsinventaris;

* vervoer van een (aangepaste) personenauto of andere hulpmiddelen voor iemand met een handicap;

* opslagkosten van goederen in het bestemmingsland.
De remigrant aan wie een periodieke remigratie-uitkering is toegekend, heeft geen recht op een vergoeding voor de kosten van hervestiging. Hij heeft wel aanspraak op een vergoeding voor de vervoerskosten. De hoogte van de periodieke uitkering is gebaseerd op het bestaansminimum in het betreffende land. Ook gelden aparte bedragen voor een alleenstaande en een gezin.
Als de aanvrager een zogenaamde exporteerbare uitkering onder dat bestaansminimum krijgt, kan een periodieke uitkering het tekort aanvullen.
Wie niet verzekerd is voor de Ziekenfondswet ontvangt een vergoeding voor de kosten van een ziektekostenverzekering.

Wie kan gebruikmaken van de Remigratiewet?
Voor deze basisvoorziening en periodieke uitkering komen in aanmerking: rechtmatig in Nederland verblijvende ex-Joegoslaven, Kaapverdianen, Turken, Surinamers, Molukkers, Marokkanen, Tunesiërs en personen met een verblijfsvergunning voor bepaalde of onbepaalde tijd. Ook arbeidsmigranten uit Portugal, Spanje, Italië en Griekenland kunnen van deze mogelijkheid gebruikmaken.
Verder zijn er een paar belangrijke voorwaarden aan verbonden:
* wie tot de doelgroep behoort en de Nederlandse nationaliteit bezit, moet verklaren bereid te zijn alles te doen wat redelijkerwijs mogelijk is, om zo snel mogelijk de nationaliteit van het bestemmingsland te verkrijgen;

* voor de periodieke uitkering moet de remigrant op de datum van de aanvraag ten minste 45 jaar zijn;

* de remigrant kreeg gedurende de zes maanden direct voorafgaande aan de aanvraag een uitkering op grond van de WW, WAO, Waz, Wajong, AOW of Abw (Algemene bijstandswet).

Voor aanvragers met een andere dan de Nederlandse nationaliteit geldt dat ze voorafgaand aan de aanvraag tenminste drie jaar met verblijfs- of vestigingsvergunning in Nederland hebben verbleven.

Aanvraag remigratievoorziening
De aanvraag voor de remigratievoorzieningen (basisvoorziening en/of periodieke uitkering) moet schriftelijk worden ingediend bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB).
Het postadres van de SVB is Postbus 9104, 2300 PC Leiden. Het telefoonnummer is 071-512 9000, het faxnummer is 071-512 9009 en de SVB is gevestigd aan Stationsplein 1, Leiden. Veel informatie is te vinden op de internetsite van de SVB; www.svb.org

Tot slot; heeft u nog vragen?
Het is in dit artikel uiteraard niet mogelijk om alle regelingen rond remigratie te behandelen.
Heeft u vragen dan kunt u terecht bij Gerard Hamers, sociaal raadsman van de gemeente Rijswijk. Ik ben telefonisch te bereiken op maandag, dinsdag en donderdag van 9 tot 10 uur, telefoon 070-3959744. Het adres: Generaal Spoorlaan 2, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk, e-mail ghamers@rijswijk.nl socraadsman gerard hamersa.jpg (11339 bytes)



Wet Milieubeheer

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat zij voornemens zijn positief te beschikken op de aanvraag om ontheffing van het verbod op lozen van afvalwater ingevolge de Wet milieubeheer voor het volgende perceel:

* Geestbrugkade 38, het in het gemeentelijk riool brengen van gezuiverd afvalwater afkomstig van een grondwatersanering

Ter bescherming van het openbaar riool zijn aan bovengenoemde vergunningen diverse voorschriften en/of beperkingen verbonden. De ontwerpbeschikking ligt vanaf heden gedurende vier weken (tot en met 8 augustus 2002) ter inzage bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, sectie Milieu en APV van de Dienst Grondgebiedzaken, gevestigd aan de De Bruyn Kopsstraat 4 te Rijswijk, op alle werkdagen geopend van 08.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur.

Schriftelijke zienswijzen kunnen tot genoemde datum door een ieder worden gezonden aan het College van Burgemeester en wethouders, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk. Ook kunnen in deze periode mondelinge bedenkingen worden ingediend na telefonische afspraak via 070-39 59 870.
Degene die een zienswijze indient kan aan het college verzoeken zijn/haar persoonlijke gegevens niet bekend te maken.



Gebruiksvergunningen brandweer

Met ingang van vrijdag 12 juli 2002 ligt de volgende gebruiksvergunning gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij de Brandweer, afdeling Pro-actie en Preventie, Jacob van Offwegenlaan 55 (iedere werkdag geopend van 09.00 uur tot 10.30 uur):
* Kantoor Meeus, Sir Winston Churchilllaan 295.
Bij afgifte van de gebruiksvergunningen gaat het om de controle op het brandveilig gebruik van een bouwwerk. Iedere belanghebbende is gedurende de termijn van terinzagelegging gerechtigd tegen een gebruiksvergunning bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.



Gemeente Rijswijk ontwikkelt eigen straatmeubilair

decobin2a.jpg (8402 bytes) De gemeente Rijswijk heeft in samenwerking met de firma Delta Products & Sports uit Staphorst een afvalbak ontwikkeld die fraaie vormgeving combineert met het uitdragen van de eigen identiteit van de gemeente. Wethouder R.J. Vermeer heeft het eerste exemplaar van deze speciaal voor Oud Rijswijk ontwikkelde afvalbak afgelopen vrijdag gepresenteerd. Hij deed dit tijdens de feestelijke afronding van de derde fase van de opknapbeurt voor het oude dorp. Vermeer is zeer in zijn nopjes met het nieuwe straatmeubilair voor Oud Rijswijk. "Het allemaal in zwart uitgevoerde straatmeubilair vormt één familie. Dit versterkt de uitstraling van het winkelgebied", aldus Vermeer. Van de nieuwe afvalbak worden circa 30 exemplaren in Oude Rijswijk geplaatst.

De geestelijk vader van de nieuwe afvalbak is de heer R. Doesburg, ontwerper openbare ruimte in dienst van de gemeente Rijswijk. Hij kwam bij zijn zoektocht naar een geschikte afvalbak tot de conclusie dat deze eigenlijk niet te leveren was. In samenwerking met de genoemde firma uit Staphorst is toen een eigen ontwerp gemaakt. Deze afvalbak staat nu geregistreerd onder de naam Decobin. De Decobin bestaat uit een basisframe waarop naar keuze verschillende componenten kunnen worden aangebracht. In geval van beschadiging kunnen deze componenten heel eenvoudig worden vervangen zonder dat direct de hele afvalbak hoeft te worden vervangen. Bovendien is het mogelijk om door toevoeging van accessoires zoals een logo, een verlichtingselement of een deurpaneel in een afwijkende kleur de afvalbak van tijd tot tijd te restylen.

Klinker2a.jpg (66840 bytes) De kwaliteit van de afvalbak wordt voor in belangrijke mate bepaald doordat alle componenten zijn vervaardigd van hoogwaardig Roest Vrij Staal.

Voor de toepassing in Oud Rijswijk is gekozen voor een in zwart gepoedercoate uitvoering van de afvalbak. De inworpdeur is voorzien van het wapenschild van Rijswijk op een vergulde achtergrond. Naast de afvalbak worden ook de klassieke lantaarnpalen, de klassiek vormgegeven fietsparkeerbeugels en de Rijswijkertjes (afzetpaaltjes) in zwart uitgevoerd.

Na de bouwvak gaan de stratenmakers verder met het opknappen van de Herenstraat eerst in de richting van de Haagweg en daarna vanaf de Kerkstraat tot aan de Steenlaan. Voor de feestdagen in december is het werk in het oude dorp geklaard.



Wet op de Ruimtelijke Ordening

De burgemeester van de gemeente Rijswijk brengt ter openbare kennis dat door:

1. Bureau WVG van de Gemeente Rijswijk een vrijstelling van het bestemmingsplan is ingediend voor het tijdelijk oprichten van een scooter/rolstoelberging op het perceel plaatselijk bekend Caan Van Necklaan 223 kadastraal bekend gemeente Rijswijk sectie A nummer 3371.
Het bouwplan is niet in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan "Cromvliet" .

2. Interconfessioneel Makeblijde College, een aanvraag om een vrijstelling van het bestemmingsplan is ingediend voor het oprichten van 2 noodlokalen op het perceel plaatselijk bekend Burgemeester Elsenlaan 154 kadastraal bekend gemeente Rijswijk sectie G nummer 1754.
Het bouwplan is niet in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan; Plaspoelpolder 1.

3. Interconfessioneel Makeblijde College, een aanvraag om een vrijstelling van het bestemmingsplan is ingediend voor het tijdelijk oprichten van 1 noodlokaal op het perceel plaatselijk bekend H.R. Holstlaan 2 kadastraal bekend gemeente Rijswijk sectie O nummer 6109.

Het bouwplan is niet in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan; Te Werve West

Aangezien het hier bouwwerken van beperkte omvang betreft overwegen burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

De bouw- en situatietekeningen liggen met ingang van 11 juli 2002 veertien dagen, gedurende de openingstijden van 08.30 tot 12.00 uur, ter inzage bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, sectie Bouw- en Woningtoezicht, kamer 008, de Bruyn Kopsstraat 4 (dependance gemeentehuis).
Gedurende deze termijn kan eenieder tegen het verlenen van de vrijstelling schriftelijk bezwaren indienen bij burgemeester en wethouders.



De Smeltkroes gesloten tijdens vakantieperiode

Voor de gemeentelijke activiteiten sluit het multifunctioneel centrum De Smeltkroes aan het Pieter Postmapad in de Muziekbuurt in de zomervakantie voor zes weken zijn deuren. Ook het spreekuur van de wijkagent komt in deze periode te vervallen. Het centrum is voor de genoemde activiteiten gesloten van vrijdag 19 juli tot maandag 2 september. Alhoewel het centrum voor gemeentelijke activiteiten is gesloten betekent dit niet dat het wijkbeheer in deze periode niet bereikbaar is. Het meldpunt openbare ruimte (telefoon: 3944247) dat ook in de Smeltkroes is gehuisvest, wordt doorgeschakeld naar de wijkpost aan de Huis te Landelaan 416 (nabij Benedictuskerk).

De activiteiten vanuit de Smeltkroes die niet door de gemeente worden georganiseerd, vinden gewoon doorgang.



Baggerwerkzaamheden in Rijswijk

Volgende week begint de gemeente met het uitbaggeren van diverse sloten en vaarten in Rijswijk. Tevens zullen diverse duikers worden schoongemaakt. Het omvangrijke werk, er wordt gewerkt in twee ploegen op wel meer dan 50 locaties in Rijswijk, duurt tot begin november van dit jaar.

Onder meer de volgende watergangen komen aan bod:
* Van Vredenburchweg ter hoogte van Landgoed Te Werve en op de hoek met de Prinses Beatrixlaan;

* Julialaantje ter hoogte van het Vopn Fisennepark;
* Watergangen nabij Drassige Driehoek in Rijswijk Zuid;
* Vijver stadhuis Rijswijk;

* Diverse watergangen in Plaspoelpolder en Muziekbuurt;
* Schaapweg ter hoogte van sportcentrum De Schilp;
* Generaal Spoorlaan tussen John F. Kennedylaan en Minister Van den Tempellaan en ter hoogte van de Terracottastraat;
* Cromhoutlaan, Bous de Jongpark, Prinses Margrietsingel en Laan Hofrust.

Uit onderzoek van slibmonsters is gebleken dat de bagger over het algemeen slechts licht verontreinigd is (klasse 1 en 2). Deze slib kan op de kant worden geborgen. In enkele gevallen is sprake van verontreinigde slib (klasse 3 en 4). Deze slib wordt afgevoerd naar een stortlocatie buiten de gemeente.
Slib die op de kant van de sloot wordt gezet moet enige tijd uitzakken. Hierdoor zal tijdelijk op deze plekken geen gras groeien. Later zullen deze plaatsen weer worden ingezaaid. Tijdens het baggeren en bij het transport van bagger bestaat de mogelijkheid dat de weg vuil wordt. De aannemer, de firma Van der Lee uit Bruchem, zal de weg zo snel mogelijk weer schoonmaken.

Het schonen van de Rijswijkse watergangen is een jaarlijks terugkerende activiteit waar de gemeente toe verplicht is.

Voor nadere informatie over deze baggerwerkzaamheden kan binnen de gemeente contact worden opgenomen met de heer M.W. Nijsse van de dienst Grondgebiedzaken, telefoon 070 3959322.
Bij de sectie Communicatie in het gemeentehuis liggen tijdens de openingsuren de tekeningen ter inzage waarop per locatie staat vermeld: de hoeveelheden bagger, de verontreinigingsklasse en de manier van verwerken. De sectie communicatie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur.



Bouwaanvragen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk brengen ter openbare kennis dat de volgende bouwaanvragen zijn ontvangen:

* het verbouwen van een winkelpand tot woning te: Da Costalaan 25; ingediend: 21-06-2002;

* het maken van een dakterras en het veranderen van een woning te: Koninginnelaan 33; ingediend: 21-06-2002;

* het plaatsen van een dakopbouw te: Ottoburgstraat 9; ingediend: 21-06-2002;

* het vergroten van een woning d.m.v. een uitbouw te: Sniplaan 65; ingediend: 21-06-2002;

* het oprichten van een fietsenberging in de voortuin te: Nassaukade 39 + 40; ingediend: 21-05-2002;

* het uitbreiden van een school (noodlokaal) te: Wijnandt van Elststraat 1; ingediend: 21-06-2002;

* het oprichten van een scooter/rolstoelberging te: Caan van Necklaan 223; ingediend: 01-07-2002;



Bouwvergunningen en -meldingen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk brengen ter openbare kennis dat, met ingang van 11 juli 2002 voor eenieder bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, sectie Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Rijswijk, De Bruyn Kopsstraat 4, iedere werkdag geopend van 09.00 uur tot 12.00 uur, de volgende bouwvergunningen ter inzage liggen:

* het gedeeltelijk vergroten van een kantoorgebouw d.m.v. een dakopbouw aan de P.C. Boutenslaan 1, verleend en verzonden: 4 juli 2002

* het gedeeltelijk vergroten van een woning d.m.v. een dakkapel achtergevel aan de Karel Doormanlaan 299, verleend en verzonden: 4 juli 2002

* het oprichten van een dakopbouw aan de Warande 5, verleend en verzonden: 4 juli 2002

* het gedeeltelijk vernieuwen van een kantoorgebouw (wijziging bouwvergunning) aan de Veraartlaan/Visseringlaan 14, verleend en verzonden: 4 juli 2002

* het veranderen van de (portiek-) entrees van twee woongebouwen aan de Paulus Potterlaan 22/92 en 29/99, verleend en verzonden: 4 juli 2002

* het plaatsen van een dakkapel aan de Sir Winston Churchilllaan 975, verleend en verzonden: 4 juli 2002

* het oprichten van dakkapellen voor- en achterdakvlak aan de Dokter van der Knaaplaan 16

verleend en verzonden: 4 juli 2002

Tevens zijn volgende meldingen geacepteerd :

* het oprichten van een berging aan de Kerklaan 169, verleend en verzonden: 4 juli 2002

Iedere belanghebbende is tot uiterlijk zes weken na de datum van verzending gerechtigd tegen een bouwvergunning bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.



Aanvraag kapvergunningen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat de volgende kapvergunningen zijn aangevraagd:

* Sir Winston Churchilllaan 895

1 conifeer wegens schaduwwerking
Aangevraagd door P.M.M. Zuiderwijk

* Paulus Potterlaan 34

1 blauwspar wegens schaduwwerking en te dichte stand op gevel Aangevraagd door Th.F. Lindeman

* 't Haantje 13

1 els wegens te dichte stand op gevel en herinrichting tuin Aangevraagd door H.E. Leenen

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Vergunningen en Handhaving, iedere werkdag bereikbaar tussen 09.00 en 12.00 uur onder telefoonnummer 395.92.74.



Openingstijden stadhuis

Stadhuis Rijswijk,
Generaal Spoorlaan 2,
Postbus 5305,
2280 HH Rijswijk.
Telefoon 070-3959911.
Fax 070-3959588.
Internetadres: http//www.rijswijk.nl
E-mailadres: Stadhuis@rijswijk.nl

Openingstijden:
Afdeling Burger-, Woon- en Zorgzaken van maandag tot en met vrijdag van 8.30 -14.00 uur en donderdag van 17.00 -19.00 uur. Team Communicatie van maandag tot en met vrijdag van 8.30-14.00 uur. Gemeentearchief van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00-16.00 uur. De afdeling Sociale Zaken van 8.30 - 12.30 uur en van 13.00 - 16.30 uur.
De overige afdelingen in het stadhuis zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 -12.30 uur.




Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2002 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.