Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-07-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.10 uur

Verkeerscontroles

WOUDENBERG/AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag werd van 13.45 tot 15.30 uur een snelheidscontrole gehouden op Stationsweg Oost. In totaal passeerden 1004 voertuigen de controlepost en reden 90 voertuigen te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 kilometer per uur waar 50 is toegestaan.

Op dinsdagochtend werd een snelheidscontrole gehouden op de Waterdreef. Hier reden van 08.00 tot 09.00 uur 50 voertuigen en hiervan reden er 9 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 kilometer per uur waar 50 is toegestaan.

Op de Amsterdamseweg werd dinsdagochtend een gordelcontrole gehouden. Hier kregen 16 automobilisten een bekeuring omdat ze geen autogordel droegen.

Autokraker aangehouden

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag werd een autokraker aangehouden. Omstreeks 17.50 uur zag een getuige dat twee jongens op een bromfiets erg veel interesse hadden in autos die stonden geparkeerd aan de Langestraat.

Na verloop van tijd reed de bromfiets weer weg. De getuige vertrouwde het niet en liep in de richting van de autos waar de jongens langs waren gereden. Plotseling zag hij dat een van de jongens van de bromfiets weer bij de autos liep, een raam insloeg en een laptop wegpakte uit de auto. De getuige bedacht zich geen moment en pakte de 17-jarige inbreker uit Amersfoort vast. De getuige werd hierbij geholpen door zijn collega. De 17-jarige verzette zich hevig maar kon toch in bedwang worden gehouden. Hij werd aangehouden door de gewaarschuwde agenten en werd ingesloten voor verhoor.

Aanrijding letsel

AMERSFOORT- Op maandagmiddag vond er een aanrijding plaats waarbij een meisje gewond raakte. Omstreeks 15.30 uur reed het 8-jarige meisje uit Amersfoort over de Bloemendaalsestraat. Het meisje liet een autobus niet voorgaan en een aanrijding volgde. Het meisje raakte gewond aan haar voet en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Inbreker aangehouden

WOUDENBERG- Op dinsdagochtend werd een inbreker aangehouden in Nijkerk.

Omstreeks 05.40 uur werd de politie gewaarschuwd omdat er was ingebroken in een bedrijf aan de Geeresteinselaan. Een getuige had een persoon met een computer in zijn hand naar buiten zien lopen en zag dat hij vervolgens was weggereden in een auto. Bij het bedrijf was een raam vernield en een computer weggenomen. De agenten keken uit naar de auto en in Nijkerk werd de auto rijdend aangetroffen en kon de inbreker, 26-jaar uit Nijkerk, worden aangehouden.

In de auto van de man lag de eerder gestolen computer en werd nog een andere computer aangetroffen welke vermoedelijk ook van diefstal afkomstig is. De man is ingesloten voor verhoor.