Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-07-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.15 uur

Vrouw beroofd van haar tas

UTRECHT Op het Neude werd in de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 juli een vrouw beroofd van haar tas.

Omstreeks 02.00 uur werd een 23-jarige vrouw uit Utrecht in een horecagelegenheid beroofd. Haar tas werd in een onbewaakt ogenblik weggenomen van de tafel waar zij zat. De Utrechtse zette de achtervolging in en liep naar de pinautomaat op het Neude om te kijken of de dief mogelijk aan het pinnen was.

Op de Oudegracht werd de vrouw aangesproken door een onbekende man die haar een aantal goederen terug gaf uit haar tas. De man wist te vertellen dat een andere man getracht had met haar pinpas geld op te nemen. Tevens gaf de man een goede omschrijving van de verdachte. Na een korte zoektocht met de politie werd de verdachte aangetroffen in de Clarentuin. De 37-jarige verdachte uit Utrecht werd door de politie aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De pinpas, mobiele telefoon en sleutels werden niet meer aangetroffen.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie dinsdagmiddag twee mannen aangehouden voor winkeldiefstal.

Omstreeks 16.15 uur werd door het winkelpersoneel gezien dat twee jongens 17 en 18 jaar oud en beide afkomstig uit Culemborg parfum meenamen en zonder af te rekenen de winkel wilde verlaten.

De verdachten werden staande gehouden en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. Beide jongens werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Winkeldief bedreigd beveiligingsman

UTRECHT Een beveiligingsmedewerker is dinsdagavond bedreigd door een winkeldief die betrapt werd op diefstal bij een winkel aan de Rijnkade.

De beveiligingsmedewerker ontdekte dat een 32-jarige man uit Utrecht goederen probeerde te stelen. Op het moment dat de dief werd aangesproken door de beveiliging rende hij weg. De medewerker zette de achtervolging in en werd meerdere malen met een mes bedreigd.

De politie trof samen met de beveiligingsman de verdachte later aan op het Vredenburgviaduct. De 32-jarige verdachte werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Verkeerscontrole

UTRECHT De politie heeft op een aantal locaties rondom de automarkt een verkeerscontrole uitgevoerd.

In totaal schreef de politie 8 processen-verbaal uit voor onder andere het rijden zonder autogordel, het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs en het rijden met een vervallen export kenteken.

Twee jongens aangehouden voor vernieling
UTRECHT De politie heeft dinsdagavond twee minderjarige jongens aangehouden voor vernieling.

De laatste dagen werden regelmatig de ramen ingegooid bij een pand aan de Kaap Hoorndreef. Met gebruik van een digitale camera werd duidelijk dat de vernielers twee jongens van 14 jaar oud en afkomstig uit Utrecht waren. De jongens werden aangehouden en voor verhoor ingesloten. Zij bekenden tot nu toe 12 ramen ingegooid te hebben. In overleg met de ouders zullen de jongens een Halt straf krijgen.