Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 17 juli 2002
·

Inbraak Voorhout
Bij een woning in de Boekhorstlaan is in de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 juli ingebroken. Men is binnengekomen via een bovenlicht. Uit de woning zijn een portemonnaie, geld, pasjes en een gsm meegenomen.

Aanhouding Noordwijk
Op dinsdag 16 juni is er een 28-jarige man uit Katwijk aangehouden in een winkel aan de Bomstraat.
De verdachte had even tevoren in een hotel aan de Koningin Astrid Boulevard een aantal kratten weggenomen die hij vervolgens bij de winkel inleverde om het statiegeld te innen.
Een medewerker van het hotel had de man met drie kratten lege flessen zien wegfietsen vanaf het hotel. Hij heeft de man gevolgd en deze vervolgens aangehouden in de betreffende winkel. Hij is hierna overgedragen aan de politie.

Bromfietser rijdt door na ongeval Leiden
Op dinsdag 16 juni omstreeks 13.40 uur reed een 48-jarige bromfietsster uit Leiden over de Breestraat. Op het moment dat zij een geparkeerde bestelbus passeerde kwam er vanuit tegengestelde richting een andere bromfietser die op dat moment een stilstaande stadsbus inhaalde. Bij het passeren raakte deze haar stuur waardoor zij viel. De onbekende bromfietser is vervolgens doorgereden. De Leidse hield een zere arm aan het ongeval over.

Onder invloed Gouda
Tijdens een alcoholcontrole op de Singelstraat heeft de politie een 57-jarige man uit Gouda aangehouden. De ademanalyse kwam uit op 500 ug/l (limiet is 220 ug/l). De verdachte is heengezonden met een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur.

Getuigen gezocht van bedreiging Leiden
De politie is op zoek naar getuigen van een bedreiging op maandag 15 juli tussen 18.00 en 20.00 uur. Omstreeks half negen 's avonds heeft een 67-jarige uit Leiden aangifte gedaan van bedreiging met een steekvoorwerp en een vuurwapen gelijkend voorwerp voor het flatgebouw aan de Agaatlaan. De Leidenaar zou ruzie hebben gekregen met een man wat ontaarde in de bedreiging voor de flat. De verdachte zou de Leidenaar eerst hebben bedreigd met een steekvoorwerp waarna een omstander dit afpakte. Vervolgens zou de verdachte hebben gedreigd met een vuurwapen gelijkend voorwerp. Andere omstanders zouden de verdachte in bedwang hebben gehouden. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Op het pleegtijdstip zijn bij de politie geen meldingen van bedreiging binnengekomen. Daarom is zij op zoek naar getuigen en met name de omstanders die daar direct bij betrokken zouden zijn. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Leiden-West (Stevenshof), telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Woninginbraak Leiden
In een woning aan de Oude Vest is op dinsdag 16 juli ingebroken. Men kwam de woning binnen door een gaatje te boren bij het slot van de deur. Vervolgens werd het slot opengewrikt. Uit de woning werden geld en CD's meegenomen.

Rijden onder invloed Voorschoten
De politie heeft op woensdag 17 juli omstreeks 02.40 uur een 48-jarige automobilist uit Rotterdam aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de automobilist met zeer lage snelheid en slingerend rijden over de Veurseweg. Op de Wijngaardenlaan werd de automobilist staande gehouden voor een alcoholcontrole. Een blaastest gaf een uitslag van 1035 ug/l. Tegen de automobilist wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van 13 uur.

Rijden onder invloed Waddinxveen
De politie heeft op woensdag 17 juli omstreeks 00.50 uur een 56-jarige automobilist uit Boskoop aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de automobilist rijden over de Groensvoorde en hielden hem staande voor een alcoholcontrole. De blaastest gaf een uitslag van 445 ug/l. Tegen de automobilist wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod van vier uur.

Rijden onder invloed Nieuwerkerk a/d Ijssel
De politie heeft op woensdag 17 juli omstreeks 04.30 uur een 42-jarige automobilist uit Nieuwerkerk a/d Ijssel aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De politie zag de automobilist rijden over de Batavierlaan en hield hem staande voor een alcoholcontrole. De blaastest gaf een uitslag van 310 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Tegen de automobilist wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod van twee uur.

Rijden onder invloed Gouda
De politie heeft op dinsdag 16 juli even voor 24.00 uur een 65-jarige bestuurder van een invalidewagen aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de bestuurder, een Gouwenaar, slingerend rijden over de Burgemeester van Rhenensingel in de richting van de Heesterlaan. De politie heeft de Gouwenaar op de Vuurdoornlaan staande gehouden voor een alcoholcontrole. De uitslag van de blaastest was 715 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Tegen de Gouwenaar wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod van acht uur.

Openingstijden politiebureau Korte Akkeren Gouda
Het politiebureau aan de Herenstraat in de wijk Korte Akkeren is in de schoolvakantie beperkt geopend. Tussen maandag 22 juli en zondag 1 september is het bureau geopend op dinsdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur en op donderdagmorgen van 09.30 tot 12.30 uur. Voor dringende gevallen kunt u zich wenden tot het districtsbureau aan de Houtmansgracht.