Ingezonden persbericht


Café-Cultuur Prijs:
Studenten ontwerpen het Café van de Toekomst

Felix Meritis en Dommelsch organiseren de Café-Cultuur Prijs, een aanmoedigings-prijs voor aankomende ontwerpers uit verschillende disciplines. De afgelopen maanden zijn studenten de uitdaging aangegaan het Café van de Toekomst te ontwerpen. In november vindt in Felix Meritis te Amsterdam de prijsuitreiking plaats, waar het winnnende ontwerp van het Café van de Toekomst gepresenteerd wordt.

Café-Cultuur Prijs
De Café-Cultuur Prijs is een aanmoedingsprijs voor derde en vierde jaars studenten en studenten van Master en Tweede Fase opleidingen uit verschillende disciplines (industriële, architectonische, grafische, audiovisuele vormgeving, beeld- en mediatechnologie, beeld en geluid en communicatie & multimedia design). Ontwerpen, ontmoeten en kunst staan centraal. Niet alleen industrieel ontwerpen maar creatief en innovatief zoeken naar nieuwe mogelijkheden: vormen van interactie en technische ontwikkelingen die er toe moeten leiden dat het ontwerp optimaal tot haar recht komt, of juist een totaal nieuwe functie krijgt. De vorm is vrij als het doel maar wordt bereikt: internet, beeldende kunst, flash animatie, 3D-presentatievormen, industriële vormgeving, geluid en beeld. De kernbegrippen die terug moeten komen in het ontwerp zijn: ontmoetingsplaats, bier, uitwisseling van ideeën en ontspanning.

Living Tomorrow
Dommelsch is partner in het project Living Tomorrow. In het centrumgebied Zuidoost bij de Amsterdam Arena zal in 2003 het complex Living Tomorow Amsterdam gerealiseerd worden, waarin een nieuw concept van wonen en werken in de toekomst wordt verbeeld. Onderdeel van het project is een Café van de Toekomst. Het winnende ontwerp van de Café-Cultuur Prijs kan deel gaan uitmaken van dit project. Een deskundige jury bekijkt welk ontwerp onderdeel zou kunnen uitmaken van en of deze vorm past in het denken over het project Living Tomorrow.

Prijsuitreiking
In november vindt de prijsuitreiking van de Café-Cultuur Prijs plaats in de Shaffy Zaal van Felix Meritis. Tijdens een feestelijk avond wordt het winnende ontwerp van het Café van de Toekomst gepresenteerd. Naast de kans dat het ontwerp gerealiseerd gaat worden in het project Living Tomorrow ontvangt de winnaar een cheque van EUR 2000 en krijgt hij/zij een lang weekend aangeboden naar het IJshotel in Lapland.

Meer informatie
Voor vragen en/of meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met Felix Meritis: Linda Kleinhout, telefoon 020 - 626 23 21 of e-mail linda.kleinhout@felix.meritis.nl
Dommelsch: Monique Staals, telefoon 076 - 525 21 41 of e-mail monique.staals@interbrew.com