Gemeente Kesteren


Nieuws

Column rbc 17 jul 2002
Het was maandag 1 juli een onvergetelijke avond voor ons gezin en mij persoonlijk. In een bomvolle Vicary in Ochten werden wij door de gemeenteraad en vele belangstellenden uit de gemeente en de regio welkom geheten en werd ik als uw burgemeester geïnstalleerd.

Na 16 jaar in Zoetermeer te hebben gewoond gaan we binnenkort hierheen verhuizen. Een plek achter je laten waar onze kinderen zijn geboren en getogen en waar we veel hebben mogen beleven en opbouwen. Wennen aan een nieuwe woning en woonomgeving, kerk en school. Een nieuw sociaal leven opbouwen. Een verandering waaraan leuke en minder leuke kanten zitten. Maar zeker na die maandag zien wij er als gezin met een goed gevoel naar uit.

Voor mij persoonlijk was het natuurlijk een heel bijzonder moment. Het vertrouwen ontvangen om als uw burgemeester in deze prachtige en boeiende gemeente aan de slag te mogen gaan zie ik als een groot voorrecht. Ik wil de heer Van der Wende hartelijk bedanken voor de wijze waarop hij zich het afgelopen half jaar heeft ingezet als waarnemend burgemeester van onze nieuwe gemeente.

Onze gemeente bestaat uit diverse dorpen met elk hun uitgesproken eigen karakter. Dat is volgens mij één van de dingen die de gemeente juist zo boeiend maakt. Het is een kwaliteit die we niet moeten trachten weg te poetsen. Ik hoop dat u zich betrokken blijft voelen bij uw buurt en uw dorp. Maar ook, dat u zich daarnaast steeds meer Neder-Betuwenaar zult gaan voelen. Ik wil als burgemeester niet vanuit een ´ivoren toren´ maar samen met u bouwen aan onze nieuwe gemeente. Een gemeente:

- die zorg draagt voor een leefomgeving die schoon, heel en veilig is;
- die opkomt voor wat zwak is;

- die betrokkenheid en zorg van burgers ten opzichte van elkaar en hun leefomgeving stimuleert;

- die zorgvuldig omgaat met medewerkers en financiële middelen;
- die zorgvuldig, transparant, integer en luisterend naar haar burgers beleidskeuzes maakt.

Kortom een gemeente waar het fijn is en nog fijner wordt om te wonen, te werken en te recreëren. Ik wil daar graag als uw burgemeester mijn steentje aan bijdragen. In een overtuiging dit niet op eigen kracht te kunnen maar in afhankelijkheid van Gods zegen.

A.P. Heidema,
burgemeester

(Deze column is geschreven op persoonlijke titel)