Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-07-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.20 uur

Hondeneigenaren achterhaald

(Zie persbericht district Rijn & Venen d.d. 15-07-02: `Schapen gedood`)
PAPEKOP Op zondag 14 juli moesten meerdere schapen worden afgemaakt nadat zij in een weiland aan de Diemerbroek door twee honden waren aangevallen.

De politie heeft op maandag 15 juli een onderzoek ingesteld naar de herkomst van de honden. Daarbij bleek dat de dieren niet het eigendom van één eigenaar, maar allebei een andere eigenaar hadden. De in Papekop woonachtige eigenaren vertelden dat de honden zondagmiddag er vandoor waren gegaan. Beide eigenaren verklaarden zich bereid de schade te vergoeden. Deze moet door de schapenhouder nog worden geïnventariseerd. In totaal moesten drie schapen direct worden afgemaakt, veertien waren zodanig gewond dat zij niet door de dierenarts konden worden behandeld en zij worden afgevoerd naar het slachthuis en vijf werden door de dierenarts met antibiotica behandeld.

Belediging

MAARSSEN Op dinsdag 16 juli is een man voor belediging aangehouden.

Rond 14.20 uur controleerde een politieman op het Bisonspoor een automobilist die zijn autogordel niet droeg. Hij vroeg de automobilist naar zijn rijbewijs, maar die weigerde zijn rijbewijs te geven. Vervolgens begon de man de politieman uit te schelden en te bedreigen. Daarop werd de man, 27 jaar oud en afkomstig uit Maarssen, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Daar is proces-verbaal voor belediging tegen hem opgemaakt en in overleg met de Politieparketsecretaris werd hem een boete van 250,- opgelegd. Dit bedrag werd direct door de verdachte voldaan.

Aanrijding met heftruck

WOERDEN Op dinsdag 16 juli is een fietsster gewond geraakt bij een aanrijding met een heftruck.

Rond 14.35 uur was op de Molenvlietbaan een 24-jarige heftruckchauffeur uit Breukelen bij een bedrijf een vrachtwagen aan het lossen. Terwijl hij langs de vrachtwagen in de richting van de magazijn van het bedrijf reed, zag hij een 70-jarige fietsster uit Woerden over het hoofd. De heftruck raakte vermoedelijk de trapper van de fiets, waardoor de vrouw ten val kwam. Daarbij raakte zij met haar achterhoofd de bumper van de vrachtwagen.

De vrouw is met pijn in haar hoofd en rug per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.

Dodelijk ongeval

MIJDRECHT Op dinsdag 16 juli is een man bij een verkeersongeval om het leven gekomen.

Rond 15.25 uur had een 26-jarige man uit Mijdrecht op de Rondweg ruzie met een 36-jarige man eveneens uit Mijdrecht. De 26-jarige man liep daarbij weg en de 36-jarige man stapte in zijn auto. Vervolgens probeerde de 26-jarige op een optrekkende klein model vrachtwagen, bestuurd door een 50-jarige man uit Nieuwkoop, te springen. Hij pakte de deurklink van de vrachtwagen, verloor kennelijk zijn grip, kwam ten val en belandde onder de dubbele achterwielen van de vrachtwagen. Als gevolg van zijn verwondingen overleed hij ter plaatse.

Daar aanvankelijk niet precies duidelijk was wat er voor het ongeval was gebeurd, werd de 36-jarige Mijdrechtenaar meegenomen naar het politiebureau. De man is na te zijn verhoord, heengezonden. Door de politie wordt een onderzoek naar het ongeval ingesteld.

Aanrijding
ABCOUDE Op dinsdag 16 juli raakte een automobilist gewond bij een aanrijding.

Rond 17.35 uur reed een 22-jarige automobiliste uit Wilnis over de Verbindingsweg en wilde linksaf slaan om de rijksweg A2 Oostbaan op te rijden. Daarbij zag zij de auto van een haar tegemoetkomende 20-jarige man uit Wilnis over het hoofd. Hij kwam vanuit de richting van Abcoude en reed in de richting van Vinkeveen. Een aanrijding tussen beiden was het gevolg. De 22-jarige automobiliste is met nekklachten per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht. Beide auto`s moesten worden weggesleept.

Man gewond
VINKEVEEN Op dinsdag 14 juli is een skeelerende man gewond geraakt.

Rond 20.25 uur skeelerde een man (leeftijd onbekend) uit Ouderkerk aan de Amstel als laatste van een groepje van vier personen over het Achterbos. Het viertal reed langs een rij rechts van de weg geparkeerd staande auto`s. Toen een 58-jarige automobilist uit Amsterdam hen tegemoet kwam, verloor de man zijn evenwicht, viel tegen de linkerkant van de auto en kwam vervolgens op de grond terecht. De man is met vooralsnog onbekend letsel per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht.