---
Management buy-out bij Soft Cell

---
Managementteam wordt nieuwe eigenaar en voert kapitaalsverhoging door
Deurne (B), Driebergen (NL), 17/07/2002

Het managementteam van Soft Cell en een groep privé-investeerders zijn via een management buy-out (mbo) de nieuwe eigenaars van de leverancier van bedrijfsoftware en -diensten geworden. Het management sloot daartoe een akkoord met de curatoren van de Nederlandse LCI Technology Group. Met de mbo willen de nieuwe eigenaars de verdere groei van de onderneming verzekeren. In dat kader wordt eveneens gelijktijdig een kapitaalsverhoging doorgevoerd. Soft Cell heeft vestigingen in België, Nederland en Tsjechië en stelt 125 mensen tewerk.

Soft Cell werd in 1981 opgericht en werd in 1998 onderdeel van de (Nederlandse) LCI Technology Group. Eind vorig jaar werd het bedrijf ondergebracht in de Benelux Technology Group (BTG) die de leefbare onderdelen van de failliete LCI-holding groepeert en onder curatele staat.

Soft Cell ontwikkelde zich de voorbije jaren van een ERP-leverancier tot een procesgeoriënteerde dienstverlener die klanten beheeroplossingen aanbiedt voor hun e-business en administratieve bedrijfsprocessen. Deze nieuwe strategische koers vertaalde zich de afgelopen maanden reeds in projecten bij bestaande en nieuwe klanten zoals DEME (Dredging International), Mobistar, Tessenderlo Chemie en Interbrew in België en ROC ASA en Kappa in Nederland.

Verdere groei werd echter afgeremd door problemen bij de Nederlandse BTG, veroorzaakt door het faillissement van de LCI-groep. Daarom heeft het managementteam alle aandelen van het bedrijf via een management buy-out van de curatoren overgenomen. Naast het management worden ook enkele privé-investeerders met affiniteiten met de ICT-sector de nieuwe eigenaars van Soft Cell. De onderneming voert tevens gelijktijdig een kapitaalsverhoging door die haar meer financiële ruimte en doorgroeimogelijkheden biedt.

Naast de maatschappij Soft Cell NV te Deurne, maken ook alle dochterondernemingen (waaronder de bedrijven in Nederland en Tsjechië) onderwerp uit van de management buy-out. Bij de verkoop worden tevens alle door LCI en BTG aan de banken verstrekte en op Soft Cell rustende zekerheden vrijgegeven.

Carl Moons, managing director bij Soft Cell: " Via deze management buy-out wordt Soft Cell opnieuw een zelfstandige onderneming die onafhankelijk kan evolueren en groeien. Soft Cell beschikt nu over meer middelen om de nieuwe

procesgeoriënteerde strategie succesvol uit te bouwen en de dienstverlening naar onze klanten nog te verbeteren."

---
END

---
Over Soft Cell
Soft Cell is een toonaangevende leverancier van bedrijfssoftware-oplossingen en diensten voor bedrijven die het beste willen bereiken wat betreft de organisatie en het beheer van hun e-businessmodel. Het bedrijf werd opgericht in 1981 en heeft meer dan 350 klanten verspreid over Europa, de Verenigde Staten, Afrika, Azië en de Pacific. Dit betekent dat meer dan 1200 administraties uitgerust zijn met ERP- en e-business-oplossingen van Soft Cell. De hoofdzetel van de onderneming is gevestigd te Antwerpen. Andere vestigingen zijn er in Nederland en Tsjechië. Soft Cell telt 125 medewerkers waarvan 90 gevestigd zijn te Antwerpen.