CEDRON

Cedron breidt adviesfunctie Wehkamp uit

Wehkamp laat concurrentie ver achter zich als het gaat om goed geïnformeerd online kopen


-Driebergen, 17 juli 2002- De site van het bekendste online warenhuis van Nederland, www.wehkamp.nl, breidt de dienstverlening aan haar klanten uit met de praktische product-vergelijker,een nieuwe functionaliteit van Cedron. Begin 2001 startte Wehkamp de samenwerking met Cedron door het aanbieden van de technische productvergelijker, een mogelijkheid om op een eenvoudige en zeer snelle manier producten te kiezen en te vergelijken. De tweede versie legt het accent op het praktisch gebruik van bijvoorbeeld een thuisbioscoop, mobiele telefoon, digitiale camera etc.

Binnen de sectie WinkelWijzerverzamelt Wehkamp een aantal verkooponder-
steunende diensten. De practische productvergelijker is hierin het nieuwste onderdeel, met maar liefst 20 productgroepen. De klant van Wehkamp kan door middel van deze dienst een aantal practische vragen beantwoorden over het product waarnaar hij/zij op zoek is; bijvoorbeeld: Wilt u vaak meerdere gerechten voor 1 maaltijd in de magnetron bereiden? of Wilt u direct na het drogen uw wasgoed opbergen?

Afhankelijk van de voorkeuren van de klant wordt een of meerdere producten voorgesteld. Vervolgens kan uitgebreide en actuele productinformatie worden geconsulteerd en via helpteksten extra uitleg worden gekregen. De service aan de consument op de site wordt met het aanbieden van deze mogelijkheden vergroot, wat het vertrouwen van de klant in Wehkamp alleen nog maar zal doen groeien.

Marktonderzoek leert dat goede productinformatie en vergelijkingsmogelijkheden het online kopen bevorderen: hogere conversie, hogere gemiddelde orderwaarde, minder retouren en verhoogde loyaliteit. Door deze dienst heeft Wehkamp een pasklare oplossing voor een betere informatievoorziening die uiteindelijk de klant helpt met productoriëntatie.

Rene Zwezerijn, VP Sales & Marketing van Cedron licht toe: De goede ervaring die Wehkamp heeft met de technische productvergelijker was de basis voor het uitbreiden van de dienstverlening. Cedron levert een centrale database, waarin productinformatie wordt opgeslagen en verrijkt. Diverse applicaties ontsluiten de consistente informatie in Wehkamp's website. Om met Wehkamp's woorden te spreken: Door de oplossing van Cedron zijn wij in staat kwalitatief hoogwaardige productinformatie te publiceren, op een manier die valt te vergelijken met de adviserende functie die een verkoper in een echte winkel vervult. De investering is de moeite waard er is een significante conversie zichtbaar.

Over Cedron
Cedron is een softwarebedrijf dat een unieke oplossing levert om flexibel en kostenefficient productinformatie centraal op te slaan, te beheren en te distribueren. Cedron's Product Information Management Solutions onderscheiden zicht door universele bruikbaarheid en een zeer korte time-to-market. De oplossingen bieden een grote mate van vrijdheid bij het managen van productinformatie, zonder beroep te moeten doen op IT-deskundigheid. Cedron's klantenkring bestaat uit o.a. Pioneer Europe, Compaq, Wehkamp, BCC, ABB, Manutan, Consumentenbond etc. Daarnaast onderhoudt het bedrijf succesvolle partnerships met o.a. ATG, Interwoven, Tridion, Getronics, Oracle, Sun, Bquake, Economize en Real-Software.