Ingezonden persbericht

IBM introduceert toonaangevende Enterprise Storage Server ("Shark")

Met voorzieningen uit het "IBM Project eLiza"die helpen om de bedrijfskosten voor klanten te verlagen

Amterdam, 17 juli 2002 . . . IBM heeft een krachtige Enterprise Storage Server van de volgende generatie geïntroduceerd waarmee de huidige prestaties worden verdubbeld, terwijl de gegevensverwerkingsduur bijna wordt gehalveerd.

Aangestuurd door geavanceerde IBM-technologieën zoals innovatieve koperen microchips en hoge gegevensoverdrachtssnelheden van 2 Gigabit per seconde (Gbps) leveren de nieuwe IBM TotalStorage Enterprise Storage Server (codenaam "Shark") Model 800 en 800 Turbo superieure verwerkings- en SAN-prestaties (Storage Area Network) ten opzichte van vergelijkbare competitieve systemen. Het nieuwe model verlaagt tevens de totale bedrijfskosten dankzij Project eLiza zelfbeheervoorzieningen waarmee uitgebreide realtime en interactieve configuratie- en beheermogelijkheden worden geboden.

"Met de nieuwe Enterprise Storage Server van IBM hebben we nu veel hogere prestaties en drie keer zoveel opslagcapaciteit, terwijl we de kosten voor informatiebeheer met $50 per gigabyte omlaag konden brengen", aldus Joe Giacometti, senior vice-president van Information Technology bij Ahold, de moedermaatschappij van een van de grootste supermarktketens ter wereld. "We hebben voor ESS gekozen vanwege de superieure technologie vergeleken met die van EMC en HDS. Deze technologie brengt ons efficiënter informatiebeheer en geeft ons de flexibiliteit om gelijke tred met onze veranderende bedrijfsbehoeften te houden. We kunnen onze nieuwe toepassingen nu veel sneller uitbrengen dankzij Shark."

De Enterprise Storage Server Model 800 is ontworpen als de meest veelzijdige en rendabele opslagserver in zijn klasse en biedt een veelheid aan nieuwe flexibele voorzieningen, waaronder een zeswegconfiguratie (het turbomodel) die maar liefst 150% meer gegevensbewerkingen per seconde aankan. Met de vergrote interne cache van 64 GB en de verhoogde interne bandbreedte voldoet de ESS Model 800 ruimschoots aan de prestatievereisten van de gegevensintensieve markten.

De ESS ondersteunt nu ook gegevensspiegeling en -striping op het niveau van RAID-10 voor veeleisende toepassingen, zoals online transactieverwerking.

"Ons nieuwe ESS model zet een nieuwe standaard voor prestaties en uitmuntendheid die voortbouwt op de missie van IBM om opslagproducten met de nieuwste technologieën te leveren en gebaseerd op de nieuwste open industriestandaards", aldus Linda Sanford, senior vice-president & group executive bij IBM Storage Systems Group. "Dat nu bij onze klanten al meer dan 10.000 Enterprise Storage Servers in het centrum van de infrastructuur voor e-business staan, bewijst dat we de juiste keuzes hebben gemaakt toen het product amper drie jaar geleden voor het eerst werd geïntroduceerd. De ESS is en blijft het middelpunt van onze opslagfamilie en we zullen dan ook voortdurend blijven werken aan verbetering en uitbreiding van de prestaties."

Zelfbeheer ESS

De ESS Model 800 beschikt over unieke IBM Project eLiza technologieën waarmee het systeem de beschikbaarheid van gegevens aanzienlijk kan verhogen, de storingstijd drastisch kan verlagen en daarmee ook de beheerskosten kan verlagen. Deze autonome technologieën omvatten voorspellende foutanalyse en preventieve RAID-reconstructies, waarmee de 'gezondheid' van het systeem wordt bewaakt en potentiële problemen of systeemfouten worden opgespoord voordat ze optreden.

De ESS Model 800 biedt tevens intelligent cachebeheer en I/O-prioriteitsbepaling voor optimale prestaties op basis van uiteenlopende servicevereisten.

SAN-prestaties

Met de geavanceerde 2 Gbps hostadapters (die FCP en FICON, long wave of shortwave ondersteunen) vormt Model 800 de backbone van supersnelle SAN's, zodat klanten opslagnetwerken kunnen bouwen met hogere prestaties, over grotere afstanden, met meer data-sharing en tegen lagere kosten voor hun computerinfrastructuur. De snellere adapters zijn tevens compatibel met de bestaande SAN-oplossingen van 1 Gbps.

Efficiëntere, betrouwbare en geconsolideerde opslag

De vergaande opwaardering van de systeemtechnologie in de ESS Model 800 betekent ook een verbetering van de efficiëntie, continuïteit en consolidatie van de kritieke bedrijfsprocessen van klanten.

De gegevensoverdracht van IBM's Peer-to-Peer Remote Copy (PPRC) en van de nieuwe Peer-to-Peer Remote Copy Extended Distance (PPRC-XD) software van IBM voor gegevensback-ups van mainframes en open system servers, verloopt tot maar liefst 125% sneller vergeleken met het vorige model. Met PPRC(-XD) wordt een kopie van de productiegegevens van de klant gemaakt op een locatie op afstand, zodat de gegevens beschikbaar blijven bij onverwachte storingen. IBM Global Services biedt nu ook installatie- en implementatieservices voor PPRC(-XD) als onderdeel van de portefeuille voor bedrijfscontinuïteitsservices.

FlashCopy, waarmee de tijd die nodig is om applicaties te stoppen t.b.v. back-up processen drastisch kan worden verlaagd, profiteert ook van de performance verbeteringen. FlashCopy initialisatie tijden zijn nu zo'n 35% sneller en achtergrondkopieën worden bijna 30% sneller gemaakt.

Model 800 is verkrijgbaar met diverse diskdrive formaten. Als aanvulling op de standaard 72,8 GB drives biedt IBM drives van 15.000 RPM met een capaciteit van 18,2 of 36,4 GB voor snellere gegevensdoorvoer en hogere prestaties. Met de snellere drives kunnen willekeurige lees- en schrijfbewerkingen aanzienlijk sneller worden verwerkt, waardoor een grotere systeembelasting mogelijk wordt en de servicetijd aanzienlijk wordt bekort. Deze prestatieverbetering brengt ook lagere bedrijfskosten voor klanten met zich mee doordat de productiviteit stijgt en kritieke transacties sneller kunnen worden voltooid.

De Enterprise Storage Server Model 800 is leverbaar vanaf 16 augustus 2002.

De Enterprise Storage Server, de oplossing van IBM voor schijfopslag met hoge prestaties, kan worden gebruikt in combinatie met uiteenlopende hardware- en softwaretechnologieën, zoals Windows NT, UNIX, Novell NetWare en de voltallige IBM eServer-familie, en uiteenlopende interfaces, zoals Fibre Channel (FCP en FICON), Ultra SCSI en ESCON. Meer informatie vindt u op de website www.ibm.com/totalstorage/ess.

Over IBM

IBM is een marktleider op het gebied van opslagsystemen, software, services en technologie. De open opslagoplossingen van IBM zijn specifiek ontworpen met het oog op samenwerking bij e-business op basis van concepten van de volgende generatie dankzij integratie van modulaire technologieën zoals schijf-, tape- en optische opslagmedia, krachtige processors en veelzijdige software. Meer informatie vindt u op de website www.ibm.com/totalstorage.

IBM, Enterprise Storage Server, ESCON en TotalStorage zijn handelsmerken van International Business Machines Corporation.

Windows NT is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. UNIX is een gedeponeerd handelsmerk in de Verenigde Staten en andere landen, en wordt exclusief door X/Open Company Limited in licentie gegeven.

Andere bedrijfs-, product- en servicenamen kunnen handelsmerken van derden zijn.

For more information
IBM Nederland
Ester Riemersma
020 - 513 3505
ester_riemersma@nl.ibm.com

Brodeur Worldwide
Tara van Oyen
020 -346 20 00
tvanoyen@nl.brodeur.com