Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 17 juli 2002, district Oosterhout

Datum: 17/7/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Teams Werkdam Woudrichem:

Serie auto-inbraken
HANK & SLEEUWIJK: In de nacht van 17 juni is er ingebroken diverse autos ingebroken. Daarbij werd veelal het portierslot vernield om de toegang tot de auto te verschaffen
In de Aalscholverstraat in Hank is radio-cd-speler ontvreemd en de carkit beschadigd. In de Biesbochlaan in Hank werd wel ingebroken, doch niets ontvreemd. Vanuit een auto die geparkeerd stond in de Henri Dunantstraat (Hank) verdween een radiocdspeler ontvreemd. Bij een auto-inbraak aan het Pastoor Lipsplantsoen (Hank) zijn de auto-radio-cd-speler en zonnebril ontvreemd. De geluidsboxen waren gedemonteerd maar zijn niet meegenomen. In de Valkstraat is de radio-cd-speler ontvreemd. Een radio-cd-speler en een diskman verdwenen uit een die geparkeerd stond in de Warmondstraat in Hank. De politie vermoedt dat alle inbraken gepleegd zijn door dezelfde dader(s). Ook in Sleeuwijk waren auto-inbrekers actief. Aan de Hugo de Grootweg, verdwenen uit een auto de radio-cd-speler en een cd. Bij deze inbraak raakte het linkerportier geheel ontzet vanwege de braakschade.
In de Maria van Reigersbergenweg werd bij een auto het rechtervoorportier aan bovenzijde omgebogen. Uit de auto is een radio-cd-speler en GSM ontvreemd.

Team Loon op Zand:

Woningbraak
LOON OP ZAND: Een klok, videorecorder, audioapparatuur en schilderijen zijn buitgemaakt bij een woning inbraak aan de van Grevenbrouckstraat te Loon op Zand. Deze inbraak is gepleegd in de nacht van dinsdag 16 juli 2002. Na forcering van een raam verkreeg men toegang tot de woning. De technische recherche heeft inmiddels een sporenonderzoek in en rondom de woning ingesteld.

Team Gilze en Rijen:

Auto-inbraken
GILZE: In de nacht van 16 juli is er ingebroken in een geparkeerde auto aan de Haakbus te Gilze. Na verbreking van het rechtervoorportier werd een auto-radio-cd-speler ontvreemd. Bij een geparkeerde auto aan de Kruithoorn werd eveneens na verbreking van het linkervoorportier een auto-radio-cd-speler, acht cds en een zonnebril weggenomen.

Poging diefstal vrachtauto
RIJEN: Bij een bedrijf aan de Nijverheidslaan, was geprobeerd een vrachtauto weg te nemen. De vrachtauto was voorzien van een startonderbreking, waardoor het bij een poging was gebleven. Men was vermoedelijk op het terrein gekomen door over het hek te klimmen.

Team Dongen:

Inbraak in kiosk bij zwembad
DONGEN: Er is ingebroken in de kiosk bij het zwembad aan de Deken Batenburgstraat te Dongen. De daders hadden zich de toegang verschaft door eerst over het hek te klimmen. Daarna werd de kiosk opengebroken. De daders haalden er een koelkast uit, die ze buiten achter lieten. Hun buit bestond uit wat frisdrank en chips. Deze inbraak is vermoedelijk gepleegd op dinsdag 16 juli 2002 tussen 01:30 uur en 07:00.

Team Geertruidenberg Drimmelen:

Politie ontmantelt hennepkwekerij
GEERTRUIDENBERG: Op dinsdagmiddag 16 juli 2002 omstreeks 17.00 uur trof de politie in
een flatwoning aan het Ravelijn een kleine hennepkwekerij aan. In een ruimte achter de badkamer stonden ongeveer 90 planten. Deze planten zijn in beslag genomen en de eigenaar is aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie kwam de kwekerij op het spoor door klachten (stank) uit de omgeving.

43 bonnen bij snelheidscontroles
GEM. DRIMMELEN: De politie slingerde op woensdag 17 juli 2002 43 automobilisten op de bon omdat zij te hard reden. Tussen 09.00 en 10.30 uur werd er op snelheid gecontroleerd op de Molenstraat te Terheijden. In totaal passeerden 200 bestuurders de radarauto. Daarvan waren er 10 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 63 km/u. En tussen 10.45 en 12.15 uur werd op snelheid gecontroleerd op de Kerkdijk te Hooge Zwaluwe. Daar werden in totaal 135 bestuurders gecontroleerd waarvan er 33 in overtreding waren. De hoogst gemeten snelheid aldaar betrof ook 63 km/u.

Team Waalwijk:

Autodieven op heterdaad betrapt
WAALWIJK: Door de oplettendheid van een inwoner van Waalwijk kon de politie dinsdagnacht twee jeugdige autodieven aanhouden. Zij stapten kort daarvoor uit een auto, die gestolen bleek te zijn. De knapen van 15 en 16 jaar oud (beiden uit Waalwijk) werden voor nader onderzoek ingesloten en in verzekerde bewaring gesteld. De auto bleek al in de nacht van donderdag 11 juli 2002 gestolen te zijn. De politie heeft de gestolen auto inmiddels weer teruggegeven aan de rechtmatige eigenaresse.

Bellers bekeurd
WAALWIJK: Bij een verkeerscontrole op de A59 en de Midden Brabantweg te Waalwijk bekeurde de politie op dinsdag 16 juli 2002 drie automobilisten omdat zij tijdens het rijden een mobiele telefoon vast hielden. Zij kregen ieder een boete van 136,- Daarnaast kreeg een bestuurder een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel (boetebedrag 40,-).

Team Oosterhout:

Betrapt tijdens rijden onder invloed
OOSTERHOUT: Op17 juli 2002 omstreeks 01.55 uur werd een 57-jarige Oosterhouter gecontroleerd op de Hoofseweg te Oosterhout. Deze bestuurder bleek te rijden met zijn personenauto terwijl hij alcoholhoudende drank genuttigd had. De ademanalyse gaf een uitslag van 410 ug/l. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak winkel
OOSTERHOUT: Op 17-07 omstreeks 03.15 uur bleek dat er ingebroken was in een winkel aan de Keiweg te Oosterhout. Men had zich de toegang verschaft door een schuifdeur open te breken. Daarna heeft men sigaretten en telefoonkaarten ontvreemd. De totale schade alsmede de waarde van de ontvreemde goederen is nog niet bekend.

Man aangehouden voor het rijden tijdens rijontzegging OOSTERHOUT: Op 17 juli 2002 omstreeks 11.35 uur hield de politie een verkeerscontrole op de Bredaseweg te Oosterhout. Daarbij is een 26-jarige man uit Etten-Leur aangehouden. Hij reed in een personenauto terwijl hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had (rijbewijs ingenomen). De man had de rijontzegging van de rechter opgelegd gekregen vanwege eerdere verkeersdelicten. Tevens reed hij in een personenauto die niet verzekerd en niet APK gekeurd was. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.