Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 17-07-2002 Persberichten District Den Boscch

VERDACHTE VAN HANDEL IN HARDDRUGS AANGEHOUDEN

De politie heeft dinsdagmorgen in zijn woning in `s-Hertogenbosch een 32 jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij, in het bijzonder in de wijk Maaspoort, harddrugs verkoopt. Bij zoeking in de woning van de verdachte zijn kleine hoeveelheden heroïne cocaïne en xtc aangetroffen. De verdachte is in verzekering gesteld.

DRUGGEBRUIKERS OP DE BON

Dinsdagmiddag is op de Buitenhaven in `s-Hertogenbosch tegen twee mannen, een 28-jarige Bosschenaar en een 47-jarige Hagenaar proces-verbaal opgemaakt. De politie betrapte het tweetal op het moment dat zij cocaïne aan het gebruiken waren.

MISHANDELD

Aan de Tweede Buitenpepers in haar woonplaats `s-Hertogenbosch is dinsdagmiddag een 18-jarige fietsster mishandeld. Zij reed over genoemde weg en zag een groepje jongens op de rijbaan staan. Zij belde en riep hen toe omdat zij er niet langs kon. Zij gingen echter niet aan de kant maar gaven haar wel een flinke duw tengevolge waarvan zijn met haar fiets ten val kwam. Zij liep een geschaafde onderarm op en haar fiets raakte op diverse plaatsen beschadigd.

WAPENBEZIT

Op het Kapelaan Koopmansplein in `s-Hertogenbosch werd dinsdagavond door een getuige gezien dat er een man met een vuurwapen in de hand had gestaan. De politie stelde een onderzoek in en trof een aantal jongelui aan. Een ervan, een 20-jarige Bosschenaar, was in het bezit van een zogeheten balletjespistool. Het wapen is hem afgenomen en er wordt proces-verbaal opgemaakt. Een balletjespistool is een wapen dat valt onder de verboden wapens beschreven in de wet wapens en munitie. Het ziet er uit als een echt pistool en kan voor bedreiging en afdreiging worden gebruikt. Door veerdruk wordt een plastic balletjes weggeschoten. De kracht waarmee die balletjes worden weggeschoten kan leiden tot ernstig oogletsel. Het wapen was door de verdachte in Spanje gekocht. Het bezit van een dergelijk wapen in Nederland kan een boete opleveren van 100 tot 250 Euro.

RIJDEN ZONDER GELDIG RIJBEWIJS

Een 31-jarige inwoner van `s-Hertogenbosch leende dinsdagavond naar eigen zeggen een motorfiets van een op vakantie zijnde vriend. Bij controle door de politie op de Burchtenlaan bleek dat de man geen rijbewijs bezat. Er wordt proces-verbaal opgemaakt en de motorfiets is voorlopig op het politiebureau gestald tot dat ook de eigenaar van de motorfiets, die tot nu toe nog niet kon worden getraceerd, is gehoord.

DOORGEREDEN NA AANRIJDING, ONDER INVLOED, VERZET EN BELEDIGING

In de nacht van dinsdag op woensdag bezochten twee mannen een café aan de Korenbrugstraat in `s-Hertogenbosch. Bij het sluiten begonnen zij wat te vervelen met enkele mensen die nog op het terras zaten. Beide mannen zijn toen weggestuurd maar kwamen enkele minuten later met een auto vanuit de Kruisstraat naar het bedoelde café gereden. Kennelijk opzettelijk reed de bestuurder van de auto tegen een windscherm van het terras dat daardoor vernield werd. De politie kon de bestuurder, een 25-jarige man uit `s-Hertogenbosch korte tijd later aanhouden. Daarbij verzette hij zich zodanig dat de politie geweld moest toepassen om hem onder controle te kunnen krijgen. De metgezel van de verdachte begon zich ook nog met de aanhouding te bemoeien en is op grond daarvan eveneens aangehouden. Ook dat ging gepaard met het nodige verzet tegen, en beledigingen en bedreigingen van de politiemensen. Beiden zijn uiteindelijk ingesloten in de politiecel. De 25-jarige bestuurder bleek zwaar onder invloed van alcoholhoudende drank te verkeren. Hij weigerde medewerking aan het onderzoek naar de mate van alcoholgebruik. Bovendien was hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Zijn metgezel weigerde zijn naam op te geven.

DOORGEREDEN NA AANRIJDING

In de nacht van dinsdag op woensdag is de bestuurder van een donkerkleurige Volkswagen Golf nadat hij op de Rotonde van de Oude Baan/Deken van Roestellaan tegen de achterzijde van een fiets was gereden, doorgereden. Een gedeelte van het kenteken van de auto, waarin ten minste drie personen zaten, kon worden genoteerd. Tengevolge van deze aanrijding raakte een 20-jarige inwoner van Rosmalen gewond aan zijn scheenbeen. Het toeval wilde dat de politie dezelfde auto eerder op de avond had gecontroleerd en de personalia van zowel de bestuurder als de inzittenden had vastgesteld. Later in de nacht zijn de twee inzittenden van de betreffende auto in Boxtel aangehouden op verdenking van diefstal uit een auto. De bestuurder was daarbij niet aanwezig.