Gemeente Apeldoorn

Onderzoek toont mogelijke knelpunten financiële dienstverlening in Apeldoorn

De afdeling Economische Zaken van de gemeente Apeldoorn heeft een overzicht gemaakt van locaties in Apeldoorn waar postagentschappen en bankfilialen zijn gevestigd. Uit dit onderzoek blijkt dat in sommige delen van Apeldoorn waaronder de dorpen, witte vlekken ontstaan als postagentschappen of bankfilialen sluiten. Aanleiding voor deze inventarisatie is het voornemen van Postkantoren BV en enkele banken om filialen te sluiten. Hierdoor zouden inwoners van bepaalde wijken geen postagentschap of geldautomaat meer hebben in hun directe woonomgeving.

Het college van Burgemeester en Wethouders had Economische Zaken gevraagd onderzoek te doen naar hoe het staat met de financiële dienstverlening binnen de gemeente Apeldoorn. Door het mogelijk sluiten van postagentschappen en bankfilialen is onrust ontstaan onder burgers en in gemeentelijke politieke kringen.

In een brief aan Postkantoren BV en de directies van Rabobank, ING Bank, SNS Bank en ABN AMRO vroeg wethouder Economische Zaken J. Wortman of zij voornemens zijn filialen te sluiten, op welke termijn en welke voorzieningen en services er voor de consument over blijven. Inmiddels hebben alle aangeschreven bedrijven laten weten of zij komende jaren filialen sluiten en zo ja, hoeveel. Wethouder Wortman zal komende tijd overleg hebben met vertegenwoordigers van Postkantoren BV en de banken over mogelijke consequenties voor inwoners van Apeldoorn. Ook het aftasten van mogelijkheden om basisvoorzieningen door combinatie van functies in stand te houden zal worden bekeken.

Einde persbericht

© 1996-2002 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer
Webserver: 1