Politie Midden- en West Brabant

Inbrekers gestoord bij woninginbraak, vrouw lichtgewond door klap van inbreker.

Datum: 17/7/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

VEEN: De politie is op zoek naar drie woninginbrekers die in de nacht van 16 juli 2002 inbraken in een woning aan het Mussentiend in Veen. Rond 03.00 uur ontwaakte de vrouw des huizes van lichtschijnsel in de slaapkamer. Er bevond zich een inbreker in de slaapkamer, die met een zaklantaarn de slaapkamer doorzocht. De vrouw maakte hierop haar man wakker. De betrapte inbreker schrok daarvan en sloeg de vrouw. De man des huizes schoot hierop zijn vrouw te hulp. Hierdoor sloeg de inbreker op de vlucht. De man des huizes ging achter de inbreker aan Buiten de woning zag hij nog twee andere personen, die ook wegrenden. In totaal ging het vermoedelijk om drie inbrekers. Het trio vluchtte te voet weg. Het is onbekend met wat voor vervoer-middel de daders zijn gevlucht. Juist op dat moment kwam er een witte personenauto (vermoedelijk Mercedes 190) voorbij rijden. De bestuurder van deze auto had in de gaten dat er kennelijk sprake was van onraad en sloeg alarm. Even verderop vroeg hij een beveiligingsbeambte om de politie te waarschuwen. De politie zoekt contact met deze oplettende getuige. De beveiligings-beambte heeft overigens nog de achtervolging ingezet op de daders, doch kon hen niet achterhalen.

De vrouw is door de klap op haar hoofd licht gewond geraakt. Ze is op de EHBO-post van het ziekenhuis aan een kleine hoofdwond behandeld en kon daarna huiswaarts keren. De man des huizes liep in het tumult enkele bulten en schrammen op. De technische recherche heeft een sporen-onderzoek ingesteld in en rondom de woning. Het is op dit moment nog onduidelijk hoe de inbrekers in de woning zijn binnen gekomen. De slachtoffers zijn overigens niet met eventuele wapens geconfronteerd geweest. Er is niets uit de woning gestolen.

De politie heeft inmiddels een buurt-onderzoek ingesteld. Hierbij is gebleken dat er op de kruising van de Kromme Nol in Wijk en Aalburg een bijna aanrijding heeft plaatsgevonden. Een personenauto reed daarbij met hoge snelheid door het rode licht. Het kruisende verkeer moest daarbij een noodstop maken om een aanrijding te voorkomen. Dit gebeurde kort nadat de inbrekers gevlucht waren. Mogelijk zijn het de daders geweest, die met hoge snelheid wegreden. De politie onderzoekt dit nader. Het politieonderzoek wordt uitgevoerd door de districtsrecherche van het politie-district Oosterhout, bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844.