Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op zoom, 17 juli 2002

Datum: 17/7/2002
Auteur: Nicolette Bovenhorst

TEAM STEENBERGEN
Inbraak woning
Tussen vrijdagmiddag 12 juli 2002 en dinsdagmiddag 16 juli 2002 is er ingebroken in een woning gelegen aan de Omloop in Dinteloord.Vermoedelijk hebben de dader(s) in eerste instantie geprobeerd om een tweetal ramen te forceren. Toen dat niet lukte heeft men met een breekvoorwerp de achterdeur geforceerd, waarna de deur in zijn geheel uit het kozijn is genomen. De gehele woning is doorzocht. Tot op heden is niet bekend wat er is ontvreemd.

TEAM RUCPHEN
Snelheidscontrole gemeente Rucphen
Gisterenmiddag en -avond werd door de politie van team Rucphen in de dorpskernen Zegge, Rucphen en Sprundel een aantal snelheidscontroles gehouden. In totaal werden 5 mensen bekeurd voor het overschrijden van de maximum snelheid. Ook werden de bestuurders van drie bromfietsen bekeurd voor het rijden over rijbaan, waar dat niet is toegestaan. Tevens werd er 1 maal bekeurd voor het niet dragen van een autogordel,
1 maal voor het rijden met een verlopen rijbewijs, 1 maal voor een onverzekerde bromfiets en 1 maal voor het rijden zonder geldig bromfietscertificaat.

Brandende brievenbus
Naar nu pas bekend is geworden, heeft een oplettende burger, zaterdagnacht, een brand in een woning kunnen voorkomen. De man kwam die nacht voorbij een woning gelopen in de St. Antoniusstraat in Schijf. Hij zag dat de brievenbus van de woning in brand stond. Toen de man dichterbij kwam zag hij dat het hier om een brandend kledingstuk ging. Vermoedelijk hebben de dader(s) het kledingstuk in de brievenbus van de woning gestopt en vervolgens in brand gestoken. De man heeft onmiddellijk het brandende kledingstuk uit de brievenbus gehaald en het vuur gedoofd. De man is er zeer snel bij geweest, aangezien het kledingstuk nog maar voor een klein gedeelte was verbrand. Een dag later heeft de man de eigenaar van de woning geïnformeerd.De politie Rucphen neemt de zaak hoog op en stelt onmiddellijk een onderzoek in.

Politieagent lichtgewond na aanhouding
Dinsdagmiddag rond 15.00 uur reed een politieman naar zijn werk. De politieman zag dat 2 personen op een bromfiets, zonder helm op, met hoge snelheid over de Roosendaalsebaan reden in de richting van St. Willebrord.De bromfiets reed veel harder dan de toegestane snelheid. De politieman heeft hierop diverse malen geclaxoneerd om de aandacht van de 2 personen te trekken. In de Bremstraat in St. Willebrord remde de bromfiets af waarop de politieman uit zijn auto stapte. De politieman, die in uniform was gekleed, is vervolgens op de 2 personen afgelopen en vertelde beiden dat hij van de politie was. De passagier stapte van de bromfiets af. De politieman vertelde hen dat zij te hard hadden gereden. Hierop gaf de bestuurder van de bromfiets, de 17-jarige J.D uit Etten-leur plotseling gas en reed met hoge snelheid weg. De politieman riep J.D dat hij moest stoppen, maar hier voldeed hij niet aan. De politieman moest een sprintje trekken om hem te laten stoppen. Uiteindelijk lukte het de politieman om J.D. vast te pakken. Hierbij kwam J.D. en de politieman ten val. De bestuurder verzette zich vervolgens tegen zijn aanhouding, het niet voldoen aan bevel of vordering. De politieman wist het verzet te breken, waarop de verdachte kon worden aangehouden.De passagier ging vrijwillig mee naar het politiebureau. J.D en de politieman raakte beiden lichtgewond. Tegen J.D wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het niet voldoen aan bevel of vordering, het verzet tegen zijn aanhouding, het rijden op een opgevoerde bromfiets en het rijden zonder helm. De passagier van de bromfiets heeft een bekeuring gekregen voor het rijden zonder helm.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM
Winkeldiefstal 1
Dinsdagmiddag werd door personeel van een winkel op de Markt in Roosendaal, twee personen aangehouden in verband met winkeldiefstal. De eigenaresse van de winkel hield twee vrouwen aan die zich volgens haar hadden schuldig gemaakt aan diefstal van diverse goederen uit de winkel. De eigenaresse belde de politie die onmiddellijk ter plaatse kwam. Na onderzoek bleek dat een persoon, een 16-jarig meisje uit Roosendaal, de winkeldiefstal had gepleegd. Het meisje krijgt een werkstraf opgelegd vanuit het bureau HALT.

Winkeldiefstal 2
Ook werd dinsdagmiddag een winkeldiefstal gepleegd uit een warenhuis in winkelcentrum de Roselaar in Roosendaal. De 21-jarige M.B uit Liersum werd door personeel van het warenhuis aangehouden, nadat hij de winkeldiefstal had gepleegd en het alarm was afgegaan. De verdachte werd overgedragen aan de politie uit Roosendaal. De verdachte bekende de winkeldiefstal. Hij is met een dagvaarding naar huis gestuurd en zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Diefstal bromfiets
Dinsdagochtend werd er vanaf het Roselaarplein in Roosendaal een groene bromfiets van het merkKymco ontvreemd.

Softdrugs
Bij controle door de politie op het bezit van softdrugs werd er twee personen aangehouden die in het bezit waren van hennep. De 27-jarige G.G en de 25-jarige R.B, beiden afkomstig uit België, kregen een geldbedrag opgelegd. Door beide werd afstand gedaan van de drugs.