Persberichten politie Rivierenland

---

Woensdag,17 juli 2002

---

Man aangehouden wegens brandstichting en poging tot doodslag c.q. moord

DIDAM - Vanmiddag rond 14.30 uur werd een 23-jarige man uit Rheden aangehouden wegens verdenking van brandstichting en poging tot doodslag c.q. moord op zijn 36-jarige ex-vriendin in haar woning in Didam.

De vrouw woont al enige tijd alleen in een woning aan de Irisstraat in Didam. De man wordt ervan verdacht de keuken en zijn ex-vriendin met een brandbare vloeistof te hebben overgoten, waarna de vrouw naar boven in de woning is gevlucht. Vervolgens heeft de verdachte de keuken in brand gestoken en is daarna zelf in zijn auto gevlucht. De vrouw is toen naar de buren gegaan, waarna de buurman de brand in de keuken kon blussen. Er is sprake van geringe brandschade.

De verdachte kon door de politie worden aangehouden op het Velperbroek Circuit in Velp. Hij is overgebracht naar het politiebureau en zal worden gehoord.

De politie van het district Rivierenland zal een nader onderzoek instellen naar de toedracht van deze zaak.

Dagoverzicht

Aanrijding Westervoort

Op dinsdag 16 juli '02 omstreeks 21.15 uur ontstond er een aanrijding op de kruising het Hazeland met de Rivierweg te Westervoort, tussen een fiets en een auto. De fietser, een 15 jarige inwoner uit Duiven, verleende komende vanaf het Hazeland geen voorrang aan de over de Rivierweg rijdende automobilist, met eerder genoemd gevolg. De fietser liep als gevolg van deze aanrijding een hoofdwond op. De auto en de fiets liepen schade op als gevolg van deze aanrijding.

Verkeerscontrole Zevenaar

Verkeerscontrole o.a. snelheid te Zevenaar op het Hengelder gecontroleerd plm. 450 auto's. Ter plaatse max. snelheid 50km. Hoogst gemeten snelheid 74 km. 18 bekeuringen voor snelheid en 1 voor niet dragen autogordel.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl