Gemeente Amersfoort

Uitreiking gemeentepenning aan de heer H.J. Poots

datum: 16 juli 2002

Woensdag 17 juli 2002 a.s., tevens zijn 50 jarige huwelijksdag, ontvangt de heer H.J. Poots de gemeentepenning van de stad Amersfoort uit handen van burgemeester A. van Vliet-Kuiper voor al zijn activiteiten voor de stad Amersfoort.

De heer Poots heeft zich sinds 1952 op diverse terreinen ingespannen voor de stad. De inzet en betrokkenheid van de heer Poots voor de stad Amersfoort zijn bijzonder te noemen.
Zo is hij o.a.:


- oud-mede-organisator feesten "700 jaar stad Amersfoort" in 1959;
- oud-secretaris van het blad Protestantse Gezondheidszorg, later Intramurale Gezondheidszorg;

- vanaf 1979 jarenlang lid geweest van de Amersfoortse Contact Commissie (ACC);

- voorzitter van 1975 tot 1986 van de Poorterij, ontstaan vanuit de commissie historische kleding ACC.

- Oud-lid van de oudheidkundige commissie van Flehite en
- Oud-lid van het Comité Culturele manifestaties St. Joriskerk
- vanaf 1990 lid van de historische afdeling club van honderd van C.J.V.V.

- auteur van boekwerken:

- * 't Hoogh Land in 1981

- * 100 jaar groeistad in 1992

- * 300 jaar Lutherse kerk in 1988

- tot op heden is hij lid van het biertappersgilde.
Een opvallende activiteit van de Poots was dat hij in 1984 realiseerde dat Prins Bernhard t.g.v. het 725 jarig bestaan van de stad een kei toevoegde aan het keienbestand van Amersfoort;

Kenmerkend voor de heer Poots is zijn historisch werk. Ten behoeve van de Stad Amersfoort en de Amersfoortse Courant schreef hij jarenlang vele historische artikelen. In het bijzonder hadden de gemeentepolitiek, de Amersfoortse geschiedenis, het lokale bedrijfs- en verenigingsleven, de activiteiten van de Amersfoortse Contact Commissie en de Keistad-feesten daarbij zijn aandacht.

De heer Poots heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het levend houden en uitdragen van de Amersfoortse geschiedenis.

Als blijk van waardering voor de inzet en betrokkenheid van de heer Poots heeft het college van Burgemeester en wethouders besloten de heer Poots een gemeentepenning toe te kennen.

Deze zal worden uitgereikt op woensdag 17 juli a.s. (tevens zijn 50 jarig huwelijksdag) om 14.30 uur tijdens een bijeenkomst in het stadscafé van het Stadsinformatiecentrum De Observant, Stadhuisplein nr 7 Amersfoort.