ADECCO

Slotervaart Ziekenhuis, EMC en Adecco sluiten overeenkomst

PERSBERICHT

Slotervaart Ziekenhuis, EMC en Adecco
maken zich samen sterk voor continuïteit van zorgverlening

Amsterdam - Het Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam heeft een driejarige overeenkomst gesloten met twee personele dienstverleners. EMC (Emergency Medical Care) en Adecco gaan samen zorgen voor een optimale personele bezetting. De overeenkomst is bedoeld om de continuïteit van de zorgverlening veilig te stellen. EMC richt zich op de inzet van gespecialiseerd medisch en verpleegkundig personeel. Adecco richt zich op de invulling van verpleegkundige, administratieve en facilitaire vacatures. Daarbij gaat het om zowel flexibele krachten als vast personeel.

De krappe arbeidsmarkt voor de gezondheidszorg zet de personeelsformatie van veel ziekenhuisafdelingen onder druk. Een aantal afdelingen is daardoor kwetsbaar. Ziekte van vaste medewerkers leidt vaak tot acute personeelstekorten. Dat geldt ook voor het Slotervaart Ziekenhuis, ondanks het feit dat een geslaagde wervingscampagne het ziekenhuis het afgelopen half jaar meer dan honderd nieuwe medewerkers heeft opgeleverd.
Het Slotervaart Ziekenhuis is een algemeen ziekenhuis met een aantal specialisaties (onder meer: geriatrie, neurochirurgie, klinische zorg voor reumapatiënten en een groot aantal opleidingsfuncties) die voor de regio van grote waarde zijn. Om zowel die speciale functies als de algemene patiëntenzorg (afgestemd op Amsterdam-West) veilig te stellen, is rust in de organisatie geboden, aldus drs P.M. Sturkenboom, voorzitter Raad van Bestuur Slotervaart Ziekenhuis.

'Preferred customer'
Om die rust op korte termijn te garanderen, heeft de directie besloten bezettingsproblemen met behulp van professionele personele dienstverleners bij de wortel aan te pakken. Alle grote uitzendorganisaties zijn uitgenodigd om hun visie aan het ziekenhuis voor te leggen. EMC en Adecco kwamen als beste uit de bus. Met name beider intentie om als partners te opereren, spreekt het ziekenhuis aan. 'We hebben daarmee een sterke combinatie in huis die in staat is het complete personele plaatje in te vullen. EMC is een echte nichespeler in de medische sector. Daar hebben we al eerder goede ervaringen mee opgedaan. Adecco profileert zich sterk in onze sector en biedt waarborgen voor snelle levering, in combinatie met kwaliteit. De overeenkomst met Adecco houdt in dat we 'preferred customer' zijn. Daar zijn we uitermate gelukkig mee. Dat wil namelijk onder meer zeggen dat we de zekerheid hebben te kunnen putten uit het enorme potentieel van krachten die bij Adecco staan ingeschreven, óók als het gaat om de invulling van vaste vacatures', aldus Sturkenboom.

Kostenbeheersing

Sturkenboom geeft aan, dat door de functionele en concurrerende offerte procedure, waaruit EMC en Adecco als contractpartijen zijn overgebleven, niet alleen de kwaliteit van dienstverlening ten goede is gekomen, maar ook de kosten voor het Slotervaart Ziekenhuis. De scherpe volume- en prijsafspraken kunnen voor het Slotervaart Ziekenhuis leiden tot een kostenbesparing van 15 tot 20 % bij een bestedingsniveau van 1 miljoen euro's op jaarbasis. Engelien van den Boomen, National Account & Business Development Director bij Adecco, verwacht dat samenwerking met nichespelers als EMC in de toekomst steeds vaker zal voorkomen. Zij zegt: 'Als je opdrachtgevers met gecompliceerde personeelsstructuren optimaal van dienst wil zijn, zul je gebruik moeten maken van elkaars expertise. Met EMC als partner heb ik er het volste vertrouwen in dat we de personele bezetting in het Slotervaart Ziekenhuis op korte termijn weer op peil kunnen brengen en vervolgens op peil kunnen houden. Adecco is in de medische sector en in de zorgsector sterk in opmars. Ik schrijf dat onder meer toe aan die bereidheid tot het aangaan van hechte samenwerkingsverbanden. Als grote partij met uitgesproken innovatieve diensten, zijn wij bovendien in staat bij te dragen aan de kostenbeheersing die in de zorgsector essentieel is.'

Adecco sloot al eerder duurzame overeenkomsten af met onder meer het UMC in Utrecht en het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen. Bij beide instellingen heeft Adecco een zogeheten 'inhouse' vestiging. De dienstverlening aan het Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam zal, in nauwe samenwerking met EMC, plaatsvinden vanuit een speciale vestiging in Osdorp.