Apple Benelux

Apple introduceert iSync

Apple, Cingular en Sony Ericsson leveren eerste "Mac naar mobiel"-oplossing

Bunnik, 18 juli 2002 - Apple heeft gisteren iSync geïntroduceerd, een revolutionair product dat de synchronisatie mogelijk maakt van de adresboeken en agenda's op de Mac en die op de nieuwste, voor Bluetooth geschikte mobiele GPRS-telefoons, Palm OS-apparaten en iPod, de draagbare digitale-muziekspeler van Apple. Apple laat tevens weten dat deze eerste gebruikersvriendelijke, geïntegreerde "Mac naar mobiel"-oplossing wordt aangeboden in samenwerking met Cingular and Sony Ericsson, twee toonaangevende bedrijven op het gebied van de mobiele telefonie.

"Mobiele telefoons zijn de populairste digitale apparaten ter wereld. Tot nu toe is er echter nog nauwelijks sprake geweest van samenwerking tussen mobiele telefoons en personal computers", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "Dankzij iSync hebben Mac-gebruikers voortaan hetzelfde, bijgewerkte adresboek en dezelfde agenda in hun binnenzak als op hun Mac."

"Cingular is verheugd dat Apple het voortouw neemt bij de ontwikkeling van gebruikersvriendelijk mobiele oplossingen", zegt Stephen Carter, President en CEO van Cingular. "Cingular-klanten die de nieuwe Sony Ericsson T68i-telefoon gebruiken en een Mac bezitten, lopen nu voorop in de revolutie die plaatsvindt op het gebied van mobiele diensten. Ze kunnen hun contactgegevens en agenda op hun Mac bijwerken op basis van hun telefoon en vice versa, berichten van en naar de Mac versturen en surfen op het internet via ons nieuwe Wireless Internet Express Network."

"Wat betreft de richting waarin de nieuwe diensten voor de consument in de toekomst verder moeten worden ontwikkeld, zitten Sony Ericsson en Apple volledig op één lijn. Beide bedrijven zijn bovendien vastbesloten om de nieuwe toepassingen zo gebruikersvriendelijk mogelijk te maken", aldus Katsumi Ihara, President van Sony Ericsson Mobile Communications. "De ideeën van Apple over mobiele technologie sluiten uitstekend aan bij onze plannen voor de ontwikkeling van telefoons met functionaliteit op het gebied van beeldweergave, muziek en amusement. En dat is nog maar een van de vele manieren waarop onze producten elkaar in de toekomst kunnen aanvullen."

iSync zorgt voor een naadloze overzetting van adresboek- en agendagegevens van de Mac naar andere digitale apparaten en terug. Er is geen apart synchronisatieprogramma meer nodig voor de verschillende typen apparaten: iSync is compatibel met de nieuwste voor Bluetooth geschikte mobiele telefoons, Palm OS-apparaten en iPod, en houdt al deze apparatuur up-to-date. iSync-gebruikers hebben zo vanaf de mobiele apparatuur die ze onderweg bij zich hebben probleemloos toegang tot planningen en andere essentiële informatie.

Prijzen en verkrijgbaarheid
iSync zal met ingang van september 2002 gratis kunnen worden gedownload en vereist Mac OS X versie 10.2. Een lijst met voor iSync geschikte apparaten kan worden geraadpleegd op www.apple.com/isync.

© 2002 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo en Macintosh zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


***

Apple
Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en Internet-producten.

Websites van Apple: Voor informatie over Apple: http://www.apple.com Voor informatie over Apple Nederland: http://www.apple.com/nl Voor persberichten van Apple Benelux: http://www.apple.com/nl/pr