Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-07-2002 Persberichten district Heuvelrug, 09.40 uur

Niet eens met bekeuring

AMERONGEN- Op donderdagmiddag werd een man aangehouden omdat hij zonder helm reed en verzet pleegde tijdens zijn aanhouding.

Omstreeks 15.55 uur zagen agenten de 33-jarige man uit Veenendaal rijden over de Cuneraweg en controleerden hem omdat hij zonder helm op een bromfiets reed. Hij kreeg hiervoor een bekeuring maar kennelijk was de man had hier niet mee eens en begon de agenten uit te schelden en gaf een klap tegen de politieauto. De man werd vervolgens aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Verkeerscontrole

VEENENDAAL- Op donderdagmiddag werd een verkeerscontrole gehouden op de Nieuweweg-Noord . In totaal werden hier 691 voertuigen gecontroleerd en werden 47 bekeuringen uitgereikt. Er uitgeschreven bekeuringen waren voor het niet dragen van de autogordel, telefoneren in de auto het niet bij zich hebben van de autopapieren.

2 x lantaarnpaal

VEENENDAAL- Op donderdagmiddag werd een lantaarnpaal de grond uit gereden op De Schans.

Omstreeks 16.45 uur reed een 18-jarige automobilist uit Veenendaal op De Schans en keek even niet uit, reed tegen een stoeprand en kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal. De passagier (geg.onb.)van de man raakte lichtgewond aan zijn hoofd.

Twee uur later werd een lantaarnpaal uit de grond gereden op de Jacob van Ruysdalestraat. Een 37-jarige automobilist uit Veenendaal was even niet aan het opletten en kwam naast de weg terecht en reed vervolgen tegen een lantaarnpaal. Niemand raakte gewond.