Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-07-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.30 uur

Snelheidscontrole

UTRECHT Donderdagochtend heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Darwindreef.

Tussen 9.30 uur en 11.00 uur werd de snelheid van 408 passerende voertuigen gecontroleerd. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km/u. 67 automobilisten reden te hard en werden bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/u.

Bezorgers bedreigd

UTRECHT Donderdagmiddag zijn twee bezorgers op de Mandarijnstraat bedreigd door enkele mannen.

De bezorgers, een 22-jarige en een 20-jarige man uit Dordrecht, reden om 17.00 uur met hun vrachtwagen over de Kloosterlaan. In de straat moesten zij wat manouvreren om langs een auto te komen. Een groepje mannen was verbaal toen al wat agressief tegen de bezorgers. Toen de bezorgers hun lading hadden afgeleverd en zij in de Mandarijnstraat reden kwam dezelfde groep op hen af. De 22-jarige bestuurder kreeg vervolgens een klap en hij werd bedreigd met een mes. Het slachtoffer wist de vrachtwagen uit te vluchten en vluchtte een huis in. Ook de bijrijder is vervolgens bedreigd met een mes, maar deze wist de mannen met wilde gebaren af te schrikken.

De slachtoffers hebben de politie een goed signalement van de daders kunnen geven. Ooggetuigen hebben één van de daders herkend. Op basis van deze informatie verwacht de politie de verdachten snel aan te kunnen houden.

Hennepplantages ontmanteld

UTRECHT Donderdag 18 juli heeft de politie twee hennepplantages ontmanteld. Eén op de Vulcanusdreef en één op het Ondiep.

Op de Vulcanusdreef trof de politie een complete plantage met 86 volgroeide planten aan. De planten en de apparatuur zijn in beslag genomen. Behalve de illegale plantage werd ook door de Remu geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgetapt. Tegen de 59-jarige bewoner wordt proces verbaal opgemaakt. Op het Ondiep was sprake van wateroverlast. De politie trof in de betreffende woning een hennepplantage aan met 153 planten. Planten en apparatuur zijn in beslag genomen. Door de Remu werd ook hier diefstal van stroom geconstateerd. Tegen de 46-jarige bewoner wordt proces verbaal opgemaakt.

Man beroofd, verdachte aangehouden

UTRECHT In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie een verdachte aangehouden die even daarvoor een man had beroofd op het Vredenburg.

Om 02.50 uur kreeg de politie de melding dat er zojuist op het Vredenburg een man was beroofd van een kleine hoeveelheid geld. Het slachtoffer, een 28-jarige man uit de Meern, kon een goed signalement van de dader geven. Later in de nacht kon de politie op het Vredenburg een 33-jarige verdachte uit Amsterdam aanhouden die voldeed aan het signalement. De verdachte is meegenomen naar het bureau voor verhoor.