Korps: Flevoland, plaats: District Zuid 19-07-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Bromfietscontrole
ALMERE De politie heeft donderdag op het Busplein en het Stadhuisplein bromfietscontroles uitgevoerd in het kader van het project Easy Riders. In totaal 31 bromfietsen gecontroleerd en 24 bekeuringen uitgeschreven, voornamelijk voor teveel vermogen.

Rijden onder invloed
ALMERE Op de Govert Flinckstraat is donderdagnacht een 18-jarige automobilist uit Almere aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij 460 ug/l (1,1 promille). Hij is met een rijverbod van vier uur weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Rijden nadat rijbewijs was ingevorderd
ALMERE De politie heeft donderdagnacht op de rijksweg A6 een 30-jarige automobilist uit Almere aangehouden voor rijden onder invloed. Hij was de agenten opgevallen omdat hij slingerend over de snelweg reed. Op het politiebureau blies hij 950 ug/l (2,2 promille). Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de verdachte werd weer heengezonden. Ongeveer anderhalf uur laten zagen de agenten de Almeerder echter weer in zijn auto rijden. Hij is wederom aangehouden. Proces-verbaal voor rijden tijdens rijverbod is opgemaakt.

Onder invloed zonder geldig rijbewijs
ALMERE Op de Cinemadreef is donderdagnacht een 30-jarige automobilist uit Almere aangehouden. Hij bleek iets teveel gedronken te hebben. Op het politiebureau blies hij 290 ug/l (0,7 promille). Daarnaast bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Processen-verbaal zijn opgemaakt.