Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-07-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.15 uur

Onder invloed op zijn dak

LOENEN AAN DE VECHT Op donderdag 18 juli is een automobiliste met haar auto over de kop gegaan. Zij verkeerde onder invloed van alcohol.

Rond 04.30 uur reed een 27-jarige automobiliste uit Utrecht over de Oostkanaaldijk, komende uit de richting van de Vreelandseweg en gaande in de richting van de Spoorlaan. In een S-bocht raakte zij met haar rechterwielen in de berm en bij het tegensturen schoot zij naar de andere kant van de weg. Zij raakte in de linkerberm, ramde een lantaarnpaal, belandde in de zijtuin van een woning en vervolgens in de voortuin daarvan. Hierbij was de auto over de kop geslagen en kwam op zijn dak tot stilstand. De vrouw liep geen letsel op.

Bij het opnemen van de aanrijding bemerkten politiemensen dat de automobiliste naar alcohol rook. Zij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies zij 2,05 promille, meer dan vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs is ingevorderd.

Auto verliest wiel op rijksweg A2

ABCOUDE Op donderdag 18 juli kreeg een automobilist de schrik van zijn leven toen hij een wiel van zijn auto verloor.

Rond 17.00 uur reed een 54-jarige automobilist uit Nieuwegein over de rijksweg A2 in de richting van Utrecht. Plotseling bemerkte hij dat hij een wiel verloor. Doordat de man enige race-ervaring op het circuit van Zandvoort had, wist hij zijn auto zonder verdere kleerscheuren tot stilstand te brengen.

De man had de dag daarvoor zijn auto voor een grote beurt naar een garage gebracht. Daar had een monteur kennelijk de bouten van één wiel niet goed aangedraaid. Nadat het wiel was teruggevonden, bleek dat de bouten eruit waren gelopen.

Automobilist mishandeld

MAARSSEN Op donderdag 18 juli werd een automobilist door een andere automobilist in het gezicht gestompt.

Rond 21.00 uur reed een 34-jarige automobilist uit Maarssen over de Vogelweg naar de Safariweg. Hij hield zich aan de maximumsnelheid van 50 km/u, waardoor een andere automobilist die harder wilde rijden kennelijk geïrriteerd raakte. De Maarssenaar tikte een keer zijn rem aan, waar de ander kennelijk van schrok. Die haalde hem in, sneed hem af en ging vlak voor hem vol in de remmen. De Maarssenaar reed vervolgens achter hem aan om zijn kenteken te kunnen noteren.

Op het Zebraspoor stopten beide automobilisten en er ontstond een woordenwisseling. Deze escaleerde, waarop de Maarssenaar door de ander in zijn gezicht werd gestompt. Hij liep daarbij letsel aan zijn neus en mond op. Daarna stapte de andere automobilist in en reed weg. De Maarssenaar werd door een buurtbewoner opgevangen. Even later kwam de auto van de verdachte aanrijden. De man die bij het voorgaande naast de verdachte had gezeten, stapte uit de auto en bedreigde de Maarssenaar en zei dat hij er geen werk van moest maken. Daarna reed hij weg.

Aan de hand van het kenteken van de auto van de verdachte stelt de politie een onderzoek in.