Officiele bekendmakingen

Aangevraagde bouwvergunningen (artikel 41)

* Pr. Hendriklaan 13 uitbreiding woning

* Lekdijk 16B uitbreiding woning

* Haarweg 55A uitbreiding woning

* Schoolweg 18 uitbreiding woning

* De Postmeester 12 uitbreiding woning

* Pr. Hendriklaan 19 bouwen schuur

Deze publicatie vindt plaats op grond van het bepaalde in artikel 41 van de Woningwet en is bedoeld om bekendheid te geven aan het feit, dat genoemde aanvragen om bouwvergunning zijn ingediend. Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Nadere informatie kunt u krijgen in het gemeentehuis bij Bouw- en Woningtoezicht (tel 469653).

Verleende bouwvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben bouwvergunning c.q. melding verleend voor:

* Industrieweg Zuid 22 te Amerongen, voor het wijzigen van de oostgevel, verzenddatum 15 juli 2002;

* De Oude Weg 8C te Elst (U), voor het uitbreiden van de woning, verzenddatum 15 juli 2002;

* Het Egelmeer, voor het plaatsen van een grondwatermeter, verzenddatum 11 juli 2002.

Verleende sloopvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben een sloopvergunning verleend voor:
* Dwarsweg 45 te Overberg, voor het verwijderen van asbesthoudende plafondbeplating uit de Nel Kramerschool;

* Heuvelse Steeg 21 te Overberg, voor het slopen van drie schuren, verzenddatum 10 juli 2002.

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken hiertegen binnen zes weken na verzenddatum een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Amerongen.

Als u meent dat u door de verleende vrijstellingen en/of bouwvergunningen rechtstreeks in uw belang wordt getroffen, kunt u binnen zes weken na de dag waarop het besluit op de voorgeschreven wijze is bekendgemaakt (zie verzenddatum) een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Amerongen. Het instellen van bezwaar schorst de werking van de vergunning niet. Daarvoor kunt u - als tegen een besluit bezwaar is gemaakt - een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de President van de Rechtbank Utrecht, Postbus 13023 LA Utrecht.

Kapvergunning, koningin wilhelminaweg 107 amerongen.

Burgemeester en wethouders hebben besloten met toepassing van artikel 4.5.3. van de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Amerongen een kapvergunning te verlenen voor twee berkenbomen aan de Koningin Wilhelminaweg 107 te Amerongen. Op voornoemd perceel dienen na het kappen van de berken, twee nieuwe bomen te worden geplant.

De aanvraag ligt vanaf donderdag 18 juli gedurende 6 weken ter inzage bij de sector Grondgebiedzaken in het gemeentehuis van Amerongen. Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen dit besluit, binnen zes weken na de dag van verzending, een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Amerongen.

Wet milieubeheer Algemene wet bestuursrecht

Aanvraag en ontwerpbeschikking

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende aanvraag om een milieuvergunning met bijbehorende ontwerpbeschikking ter inzage liggen:
" Haarweg 5 te Overberg. De aanvraag is ingediend door de heer R. Pol en betreft een oprichtingsvergunning voor een gemengde veehouderij. De ontwerpbeschikking strekt tot verlening van de gevraagde vergunning onder voorschriften.
Aanvraag, ontwerpbeschikking en andere voor de beoordeling relevante stukken liggen gedurende vier weken ter inzage, vanaf 19 juli 2002 tot en met 16 augustus 2002. Tevens kunnen de stukken gedurende die periode op verzoek tenminste gedurende drie aaneengesloten uren per week buiten de werkuren worden ingezien. Tot en met 17 augustus 2002, kan een ieder schriftelijk zijn bedenkingen daartegen inbrengen bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Amerongen, p/a Milieudienst Zuidoost-Utrecht, Postbus 461, 3700 AL Zeist. Degene die bedenkingen inbrengt, kan verzoeken zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Dit verzoek moet schriftelijk, tegelijkertijd met de bedenkingen, bij de Milieudienst worden ingediend.
Gedurende de inzagetermijn kan een ieder verzoeken om een gedachtewisseling over de ontwerpbeschikking. Wij verzoeken u daarvoor contact op te nemen met de Milieudienst Zuidoost-Utrecht, telefoon (030) 69 99 500, bij voorkeur voor 19 juli 2002. Tijdens deze gedachtewisseling kunnen mondelinge bedenkingen worden ingebracht. De aanvrager wordt in de gelegenheid gesteld om hierbij aanwezig te zijn.

Beschikkingen
Burgemeester en wethouders hebben de volgende besluiten genomen:

Dwarsweg 64a te Overberg. Het betreft een gehele intrekking van de milieuvergunning voor een veehouderij van A. Uittenbogaard.
* Lekdijk 6 te Amerongen. Het betreft een gedeeltelijke intrekking van de milieuvergunning voor een rundvee- en vleesvarkenshouderij van A. van Eem - van Ravenhorst.

De beschikkingen en alle ter zake van belang zijnde stukken liggen gedurende zes weken ter inzage, vanaf 19 juli 2002 tot en met 29 augustus 2002. Tevens kunnen de stukken gedurende die periode op verzoek tenminste gedurende drie aaneengesloten uren per week buiten de werkuren worden ingezien.
Gedurende zes weken na de dag dat de beschikkingen ter inzage zijn gelegd staat bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep open voor:

* degene die tegen de aanvraag/ontwerpbeschikking bedenkingen hebben ingebracht;

* de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over de ontwerpbeschikking;

* belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking;

Het beroepschrift moet voor 30 augustus 2002 worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE 's Gravenhage.
Het griffierecht bedraagt 109,- voor individuele personen en 218,- voor rechtspersonen.
Tegelijkertijd met of na het instellen van het beroep kan worden verzocht om een voorlopige voorziening te treffen op grond van artikel 36 en 37 Wet op de Raad van State juncto artikel 8:81 Algemene wet bestuursrecht. Daartoe moet een verzoek worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het griffierecht voor elk verzoek bedraagt 109,- voor individuele personen en 218,- voor rechtspersonen.

Inzage van stukken
De desbetreffende stukken kunnen gedurende de inzagetermijn op verzoek kosteloos worden ingezien bij:
" de Milieudienst Zuidoost-Utrecht, Laan van Vollenhove 3211 in Zeist (iedere werkdag van 8.30 - 12.30 uur en 13.30 - 17.00 uur) " de gemeente Amerongen, sector GGZ, Hof 1 in Amerongen (iedere werkdag van 09.00 tot 12.00 uur).
Een kopie-exemplaar van de stukken wordt tegen vergoeding van de werkelijk gemaakte kosten verstrekt.

Kennisgevingen vanwege Besluiten milieubeheer (AMvB's) Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende kennisgevingen van niet vergunningplichtige bedrijven zijn ontvangen: " Industrieweg Noord 12 te Amerongen. De kennisgeving is ingediend door R.P. Smits en betreft het van toepassing worden van het Besluit opslag en transportbedrijven milieubeheer op een reeds aanwezige inrichting.
" Koenestraat 7 te Amerongen. De kennisgeving is ingediend door M. Haze en betreft het van toepassing worden van het Besluit bouw- en houtbedrijven milieubeheer op een reeds aanwezige inrichting.

Voor informatie: Milieudienst Zuidoost-Utrecht, telefoon (030) 69 99 500/528/529.

Wet milieubeheer Algemene wet bestuursrecht

Aanwijzing toezichthoudend ambtenaren
Namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amerongen heeft de directeur van de Milieudienst Zuidoost-Utrecht, ingevolge het bepaalde in het Mandaatbesluit Milieudienst Zuidoost-Utrecht 1999 toezichthoudend ambtenaren als bedoeld in artikel 5:11 van de Algemene wet bestuursrecht, juncto artikel 18.4, lid 3 van de Wet milieubeheer aangewezen.
Het toezicht heeft betrekking op de controle op de naleving van de Wet milieubeheer en de daarin genoemde wetten en de uitvoeringsbesluiten op grond van de Wet milieubeheer en de Algemene Plaatselijke Verordening. Het toezicht is beperkt tot het grondgebied van de gemeente.
Als toezichthoudend ambtenaar zijn aangewezen de medewerkers van de Milieudienst Zuidoost-Utrecht die de functie vervullen van: hoofd afdeling bedrijven, milieutechnisch medewerker, specialist geluid, medewerker geluid, specialist bodem, medewerker bodem en beleidsmedewerker ruimtelijke ordening en milieu. Medewerkers in genoemde functies zijn belast met bijvoorbeeld de uitvoering van bedrijfscontroles, geluidsmetingen en toezicht op bodemsaneringen. Het besluit en andere relevante stukken liggen vanaf 19 juli 2002 tot en met 29 augustus 2002 tijdens kantooruren ter inzage bij de Milieudienst Zuidoost-Utrecht, Laan van Vollenhove 3211 in Zeist. Gedurende deze periode kan een belanghebbende tegen het besluit een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amerongen, Postbus 1, 3958 ZT Amerongen.

Voor informatie: Milieudienst Zuidoost-Utrecht, telefoon (030) 69 99 500.

Hoorzitting commissie bezwaar- en beroepschriften

Datum: 1 augustus 2002
Aanvang vergadering: 20.00 uur

Bezwaarschriften:
20.00 uur: bezwaarschrift tegen besluit in het kader van de Algemene bijstandswet (02.31);
20.30 uur: bezwaarschriften tegen weigering bouwvergunning voor het bouwen van vijf bedrijfsruimten met
dienstwoning aan de Industrieweg-Noord te Amerongen (02.27); 21.15 uur: bezwaarschrift tegen weigering bouwvergunning voor de uitbreiding van een woning op het
perceel De Del 7 te Amerongen (02.33)

Toewijzing invalidenparkeerplaats

Burgemeester en wethouders van de gemeente Amerongen hebben besloten een invalidenparkeerplaats op de Holleweg, nabij het kruispunt met de Koenestraat en Jan van Zutpenweg toe te wijzen.

Het besluit treedt in werking per 2 september 2002 en ligt gedurende zes weken ter inzage bij de sector grondgebiedzaken in het gemeentehuis. Belanghebbenden kunnen tot 29 augustus 2002 een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Amerongen