Peiling 2001

Afgelopen winter heeft het college van de gemeente Amerongen haar inwoners in de gelegenheid gesteld om door middel van het invullen van een blauw briefje aan te geven wat er in de gemeente verbeterd zou moeten worden. Uit het grote aantal reacties dat is binnengekomen, blijkt dat er behoefte bestaat aan dit contact. Er werden in totaal 681 reacties ontvangen, waarbij de meeste opmerkingen gedaan werden over onderhoud van wegen, groen, straatverlichting, verkeerssituaties en hondenpoep.

In de tabel kunt u zien naar welke onderwerpen de reacties verdeeld waren per gebied.
Thema / Deelgebied Amerongen Noord Oost Amerongen Noord West Amerongen Oude Dorp Elst Overberg Alle deelgebieden
Groenvoorzieningen + + - o o 24
Verkeerssituaties o - + + + 22
Bestrating o o - - + 24
Parkeren o + o o - 16
Verlichting o o o o o 7
Hondenpoep + o + - - 7
Totaal 100%


+ : meer dan gemiddeld

- : minder dan gemiddeld
o : gemiddeld

Al sinds de eerste briefjes binnenkwamen op het gemeentehuis, is het college aan de slag gegaan. In het kader van 'lik op stuk' beleid werd een aantal kleine zaken direct aangepakt. Ook de komende tijd gaan we hier mee door. Een aantal grotere projecten is eveneens aangepakt en werd al in de gemeenteraad besproken. Te denken valt hierbij aan het aanpakken van de bermen in het buitengebied, het verwijderen van de rammelstroken in Overberg en een onderzoek ter verbetering van de straatverlichting.

Zoals u ziet is de gemeente druk doende met het verwerken en aanpakken van de binnengekomen opmerkingen. Ook de komende tijd gaat zij hiermee door. Mocht u naar aanleiding van uw reactie nog geen verbetering zien, dan zullen wij proberen deze op korte termijn te verwerken. Wij zullen u via deze pagina in de krant op de hoogte houden van de ontwikkelingen.