Provincie Zeeland

Internetpagina's zwemwater vernieuwd

De provincie Zeeland heeft de informatie over de kwaliteit van het zwemwater op Internet vernieuwd. Op een kaart zijn alle 56 plaatsen, waar het oppervlaktewater als zwemwater wordt gecontroleerd in beeld gebracht met daarbij gegevens over de kwaliteit en de temperatuur.

Wanneer de kwaliteit van het water daartoe aanleiding geeft, wordt per locatie gemeld dat het zwemmen wordt ontraden dan wel verboden, al naar gelang de situatie. Ook wordt informatie verschaft over botulisme, blauwalgen en de ziekte van Weil en er worden zwemtips verstrekt.

Aan de bezoekers van de site wordt gevraagd gevaarlijke of onhygiënische situaties te melden per mail of de zwemwatertelefoon (0118-631976). Ook het nummer van de milieuklachtentelefoon (0118-412323) wordt verstrekt. Via http://www.zeeland.nl/paginas/ informatie/zwemwater/ wordt de site ontsloten. Behalve op internet is de zwemwaterkwaliteit beschikbaar op teletekst, pagina 725.

Rijkswaterstaat Zeeland en de Zeeuwse waterschappen nemen van 1 mei tot 1 oktober watermonsters en rapporteren hun bevindingen aan de provincie. De metingen worden ten minste één keer in de twee weken uitgevoerd.

19 juli 2002, mw. J.C. van Nieuwenhuijze, tel. 0118-631402, nr. 41/02