Persberichten politie Rivierenland

---

Vrijdag, 19 juli 2002

Controles in Elst in verband met Nijmeegse Vierdaagse ELST - Op 18 juli heeft de politie een controle gehouden van bezoekers van de Nijmeegse Vierdaagse die met de trein vanaf Nijmegen naar Elst kwamen. Vanaf het station Elst stappen veel van hen in de auto om naar huis te gaan. Verder gaat een deel te voet naar huis. Controle was dan ook gericht op de automobilist en de voetganger. Controle leverde diverse bekeuringen op voor wildplassen, baldadigheid, het weggooien van afval op straat, de belediging van een politie-ambtenaar alsmede het nuttigen van alcohol op straat. In totaal werden er veertien bekeuringen uitgedeeld.

Verbaal voor het niet dragen van een gordel
ZEVENAAR - Op het Noordeinde te Zevenaar werd op 18 juli tussen 20 en 21 uur een algehele verkeerscontrole gehouden. Daarbij werd een bestuurder en de bijrijder geverbaliseerd voor het niet dragen van een autogordel.

Parkeercontrole
ZEVENAAR In het centrum van Zevenaar werd op 18 juli 's middags gecontroleerd in de blauwe parkeerzone op de aanwezigheid van de parkeerschijf. Elf bestuurders werden geverbaliseerd voor het niet hebben van een schijf cq een onjuiste instelling van de tijd.

Autokraken
DUIVEN/WESTERVOORT - In de nacht van woensdag op donderdag vonden in Duiven (Bellefleur, Lindelaan, Heilweg) en Westervoort (Heilweg, De Kerspel) negen inbraken in auto's plaats. Daarvan werd op 18 juli aangifte gedaan. Voor zover bekend werden van alle auto's één van de zijruiten ingeslagen. Er is vermoedelijk door de dader(s) bewust gezocht want uit nagenoeg alle auto's werden autoradio's c.q. autoradio/cd-spelers ontvreemd. De politie adviseert derhalve wederom geen waardevolle spullen achter te laten in auto's.
---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl