Ingezonden persbericht

Persbericht

Kapitol geeft website nieuw uiterlijk

Zoeken en vinden via http://www.infobel.com/netherlands

Brussel, juli 2002 - Kapitol, de Belgische uitgeverij van de Infobel-producten en gespecialiseerd in de ontwikkeling van elektronische telefoongidsen van particulieren en bedrijven in Europa, lanceert de nieuwe versie van haar website. De website, http://www.infobel.com/netherlands, onderscheidt zich door een eenvoudige navigatiestructuur en biedt nieuwe rubrieken. Daardoor wordt zowel particuliere als professionele bezoekers een volledig reeks diensten geboden. Tegelijkertijd biedt Kapitol haar gebruikers via de website http://www.infobel.com hoogstaande informatie en diensten aan voor 187 landen wereldwijd.

De nieuwe versie van http://www.infobel.com/netherlands is beschikbaar in het Italiaans, Frans, Spaans, Engels, Nederlands en Duits. De website is voortaan verdeeld in drie grote rubrieken: Particulieren, Bedrijven en Business pagina's.

Internetgebruikers vinden op http://www.infobel.com/netherlands snel en op een eenvoudige manier de coördinaten van een persoon of bedrijf die in België, Canada, Denemarken, Spanje, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten verblijft.

Particulieren

De navigatiestructuur binnen de rubriek 'Particulieren' is makkelijk en logisch opgebouwd. Enkel de naam van de familie of de woonplaats (of postcode) van de gezochte persoon moet worden ingetikt. Ook op telefoonnummer kan worden gezocht. Dit geldt niet voor het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Spanje waar de wetgeving het zoeken naar personen door middel van het telefoonnummer verbiedt. De bezoeker vindt na enkele seconden een lijstje van contacten.

Kapitol heeft 95% van haar databestand in kaart gebracht waardoor gebruikers een 'stratenplan' en een 'landkaart' kunnen oproepen om de woonplaats van de gezochte persoon of onderneming te visualiseren. Het is ook mogelijk om op de kaart hotels of restaurants in de buurt van een gegeven punt op te zoeken.

Bedrijven

De rubriek 'Bedrijven' werkt met drie opzoekcriteria en met een zoekrobot op basis van meerdere opzoekcriteria. De gebruiker preciseert het product of de dienst, de naam en woonplaats (of postcode) van het bedrijf dat hij zoekt. Hij start het zoeken en krijgt opnieuw na enkele seconden een lijst van de corresponderende bedrijven.

Om de gebruiker te leiden bij zijn zoekopdracht, stelt de zoekrobot met meerdere opzoekcriteria de volgende categorieën voor: levensmiddelen & horeca, vrije tijd & kunst, informatica & internet, sport & vrije tijd, reizen & transport, andere winkels & dienstverlening, opleiding & onderwijs, fabricatie & industriebenodigdheden, auto, gezondheid en geneeskunde, huis & tuin, vastgoed, welzijn, juridisch en financieel, gemeentediensten, energie & winning.

Business pagina's

In samenwerking met Europages, een pan-Europese uitgever, verstrekt Kapitol aan haar gebruikers de gegevens van meer dan 500.000 bedrijven op het gebied van import/export uit verschillende sectoren en meer dan 30 Europese landen.

Het bestand van bedrijven, dat voor 80% uit het MKB bestaat, is het resultaat van een strenge selectieprocedure waarbij Kapitol rekening hield met het economisch gewicht van een land, het omzetcijfer inzake import/export, het type activiteit en de omvang van de onderneming.

De gebruiker heeft twee opzoekcriteria (product of woonplaats) ter beschikking in deze rubriek en een zoekrobot met multi-opzoekcriteria. De gebruiker kan ook zijn zoekopdracht specificeren aan de hand van criteria zoals 'zoeken per land', 'zoeken per regio' of 'zoeken op bedrijf'. De lijst van corresponderende bedrijven verschijnt snel.

De internetgebruiker beschikt over een prima hulpmiddel om nieuwe klanten, leveranciers en partners te vinden.

Kapitol s.a./n.v., Sint-Jobsesteenweg 506, B-1180 Brussel, België Website: www.infobel.com

Over Kapitol
Kapitol werd in 1995 opgericht in Brussel. Het is een van de eerste Europese ondernemingen die een telefoongids op cd-rom uitbracht. Het bedrijf creëerde als eerste in de wereld een internetsite met een telefoongids van particulieren (onder de merknaam Infobel) en gaf als eerste een Europese telefoongids op dvd-rom uit. Alle media samengenomen (internet, cd- en dvd-roms), ontwikkelt en beheert Infobel een gegevensbank van ongeveer 130 miljoen Europese telefoonabonnees. Die wordt voortdurend geactualiseerd en aan iedereen ter beschikking gesteld. Naast de B2C- en B2B-telefoongidsen, biedt Kapitol ook e-business diensten en webvertising aan. Kapitol is actief in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf heeft 21 medewerkers en behaalde in 2001 een omzet van 4,61 miljoen euro. Voor meer informatie: http://www.infobel.com, http://www.teldir.com of tel. +32 2 379 29 40.