Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-07-2002 Persberichten district Rijn & Venen

Aanhoudingen in drugsonderzoek

OUDEWATER / MONTFOORT - Naar aanleiding van diverse meldingen omtrent vermoedelijke handel in en gebruik van de harddrugs XTC startte het wijkteam Oudewater/Montfoort een oriënterend onderzoek.

Uit dit onderzoek en het vervolgonderzoek dat in samenwerking met de recherche van het district Rijn & Venen werd uitgevoerd, bleek dat er inderdaad sprake was van handel in en gebruik van XTC op verschillende plekken en gelegenheden. Gedurende het circa anderhalve maand durende onderzoek werden 11 minderjarige verdachten, variërend in leeftijd tussen 14 en 17 jaar, aangehouden. Daarnaast moesten diverse verdachten op het bureau komen om een verklaring af te leggen omtrent de handel in en het gebruik van XTC.

In overleg met justitie wordt tegen een aantal verdachten proces- verbaal opgemaakt dat voor verdere behandeling naar Justitie zal worden gezonden. Inmiddels zijn ook diverse gesprekken gevoerd met de ouders van de betrokken verdachten. Ook is de Raad van de Kinderbescherming en de Jeugdreclassering ingeschakeld.

Groep inbrekers aangehouden

AMSTERDAM / VINKEVEEN - De Politie Regio Amsterdam-Amstelland heeft de afgelopen weken een bende van 16 inbrekers aangehouden. Zij bleken verantwoordelijk voor naar schatting 50 tot 60 inbraken die de afgelopen maanden in Amstelveen en Badhoevedorp werden gepleegd. Tevens hadden zij ingebroken (1 maal) en gepoogd in te breken (2 maal) in woningen in Vinkeveen.

De 16 verdachten waren tussen de 27 en 33 jaar oud en afkomstig uit Roemenië. De politie kwam de bende op het spoor door de door hen gebruikte speciale boortechniek om zich de toegang tot de woningen te verschaffen. De groep bleek ook verantwoordelijk voor twee pogingen tot inbraak en een geslaagde inbraak, alle drie gepleegd op 24 juni 2002 op de Wilgenlaan in Vinkeveen. Het onderzoek tegen de bende wordt nog voortgezet.

Illegaal `goud` venten

BREUKELEN - Op woensdag 17 juli zijn vijf verdachten aangehouden voor het illegaal venten van `gouden` sieraden.

Rond 11.40 uur zagen politiemensen dat op een parkeerplaats langs de rijksweg A2 door meerdere personen aan passanten `gouden` sieraden te koop werden aangeboden. Daarop werden vijf verdachten, twee mannen van 19 en 31 jaar en drie vrouwen van 22, 34 en 39 jaar, allen afkomstig uit Roemenië, aangehouden voor illegaal venten.

In overleg met een Officier van Justitie werd bepaald dat alle verdachten een boete van EUR 150,- kregen opgelegd. Na betaling daarvan werden zij heengezonden.

Fietsster en fietsertje botsen

WOERDEN - Op woensdag 17 juli raakte een fietsster gewond bij een aanrijding met een fietsertje.

Rond 15.00 uur fietste een 63-jarige vrouw uit Woerden over de Paulus Potterstraat, komende uit de richting van de Rembrandtlaan. Plotseling fietste een 4-jarige jongetje uit Woerden vanuit een brandgang de weg op. Het jongetje botste tegen het voorwiel van de vrouw en beiden kwamen ten val.

De vrouw is met pijn aan haar heup per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.

Duikteam naar droge sloot
LOENEN AAN DE VECHT - Op woensdag 17 juli reed een man met zijn invalidenwagen een sloot in.

Rond 15.20 uur fietste een 56-jarige vrouw uit Weesp met haar man over de Oud Over, komende uit de richting van Loenen en gaande in de richting van Vreeland. Zij zagen dat uit de tegenovergestelde richting een invalidenwagen met daarin een man aan kwam rijden. Mogelijk is de Loenense man uit in slaap gevallen. Hij reed langzaam links de weg over, belandde in de linkerberm en reed door het riet en de brandnetels een enige meters lager gelegen sloot in.

De getuige waarschuwde de hulpdiensten, waarop een duikteam van de brandweer, de GG en GD en de politie ter plaatse gingen. Daar hoefde het duikteam niet in actie te komen; de sloot bleek geheel droog te staan. De man werd op de kant geholpen en werd door het personeel van de ambulance onderzocht. Hij bleek geen letsel te hebben opgelopen. De invalidenwagen weigerde alle dienst. De man en zijn invalidenwagen zijn vervolgens naar huis gebracht.