Korps: Brabant-Noord, plaats: Uden 19-07-2002 Persberichten district de Leijgraaf

VERKEERSCONTROLE, Uden

Tussen 20.00 en 02.30 uur, afgelopen avond is in het centrum van Uden een controle ge-houden op de technische staat van voertuigen, wapens en drugs in voertuigen en alcohol gebruik door bestuurders. De controle werd door totaal 21 personen uitgevoerd, waaronder vier medewerkers van de douane met een hasjhond. Totaal werden er 300 voertuigen gecontroleerd. Twee bestuurders bleken te veel te hebben gedronken, in een auto werd een busje traangas aangetroffen, 15 personen hadden hun auto-gordel niet om, terwijl 5 bromfietsers geen helm droegen. Bij 10 bromfietsen werd een te hoog vermogen vastgesteld, terwijl een bromfietser zelfs nog een 16 jaar was en zich aan de controle probeerde te ontrekken. Verder werden nog 15 per-sonen voor andere overtredingen bekeurd. Door de douane werden twee personen bekeurd omdat ze op onjuiste diesel reden. In een auto werden in de laadruimte passagiers vervoerd. Door de hasjhond werden in een tiental auto`s softdrugs aangetroffen.

MAN BESCHOTEN, Zeeland

Donderdagavond heeft een 40-jarige man uit Zeeland aangifte gedaan. Rond 20.40 uur voel-de de man terwijl hij Zevenhuisstraat in Zeeland buiten bezig was plotseling pijn. Toen hij keek zag hij een gat en bloed. De man bleek een schotwond te hebben. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis. Na behandeling in het ziekenhuis kon de man weer naar huis. Waar het schot vandaan kwam en wie het heeft gelost is nog onbekend. De politie stelt en onderzoek in.

TE VEEL GEDRONKEN, Volkel

Afgelopen nacht is een 55-jarige man uit Volkel bekeurd. Hij reed terwijl hij te veel had gedronken. De man kreeg een rijverbod van 7 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De controle vondplaats op de Antoniusstraat in Volkel.

BROMFIETSER TE VEEL GEDRONKEN, Uden

Afgelopen nacht is een 32-jarige bromfietser uit Uden bekeurd. De man reed met zijn brom-fiets terwijl hij te veel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur. De controle vond plaats op het Mondriaanplein in Uden.