Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Eindhoven e.o. 19-07-2002 2e persbericht vrijdag 19 juli 2002

Politieberichten

Asten: Rechercheteam Asten versterkt
Het rechercheteam van de politie dat de moord op de 47-jarige Chris Hikspoors uit Asten onderzoekt is sinds donderdag 11 juli versterkt met vijf rechercheurs. Nieuwe ontwikkelingen in het onderzoek gaven aanleiding om het afgeslankte team weer met vijf rechercheurs op te tuigen naar dertien rechercheurs. Uit het onderzoek is tot nu gebleken dat er geen link ligt naar het onderzoek naar de moord van de 51-jarige man in het Limburgse Milsbeek van zondag 7 juli jl.. Chris Hikspoors werd zaterdag 23 maart in zijn woning aan de Kleine Heitrak in Asten ver-moord.

Eindhoven: Aanranding
Vrijdagmorgen rond 8.45 uur is op de Grote Berg een 30-jarige vrouw uit Eindhoven door een onbekende man lastig gevallen. Zij liep daar richting centrum. Plotseling kwam de man naar haar toegelopen. Hij pakte haar vast en betastte haar onzedig. De vrouw wist zich los te rukken. De man liep daarop snel weg richting Don Boscostraat. De verdachte was ongeveer 1.80 m. lang, dik postuur en had kort donker haar. Hij droeg een licht grijze T-shirt met korte mouw en een lange donkere broek.

Eindhoven: Verdachte belediging aangehouden
Vrijdagmorgen om 11.25 uur is op de Ten Hagestraat een 31-jarige man uit Eindhoven aan-gehouden. Hij voegde daar zeer onwelvoeglijke taal naar een parkeercontroleur. De Eindho-venaar was het niet eens met een bekeuring die hij kreeg. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beek en Donk: Bromfietscontrole
Donderdag tussen 16.00 en 20.30 uur is op de Beekerheide en de Burg. Van Nispenstraat een bromfietscontrole gehouden. 13 bromfietsers zijn gecontroleerd. 10 daarvan kregen een proces-verbaal voor: 6x bromfiets opgevoerd; 2x geen helm; 1x oranje vlak in plaats van geel en 1x geen bromfietscertificaat.

Deurne: Diefstal auto
Vrijdagmorgen tussen 2.00 en 7.30 uur is vanaf de Kieboom een zwarte personenauto, Audi 80 Union, kenteken 12-FG-TL, gestolen.

Breugel: Inbraak in een bedrijf
Donderdagmiddag tussen 16.45 en 17.45 uur is ingebroken in het kantoor van een bedrijf op de van den Elsenstraat. Het slot van de toegangsdeur van het kantoor is opengebroken. Uit het pand verdween een fototoestel en een telefoon.

Best: Diefstal auto
Tussen donderdagavond 22.00 en vrijdagmorgen 10.30 uur is vanaf de Willem de Zwijger-weg een witte personenauto, Opel Kadett Hatchback 1.3, kenteken SX-33-SG, gestolen.

Best: Diefstal portefeuille
Vrijdagmiddag rond 13.10 uur is van een 40-jarige vrouw uit Best haar portefeuille gestolen. Zij was aan het winkelen op de Boterhoek. Aan de kassa zag ze dat de portefeuille uit haar tas verdwenen was. In de portefeuille zaten pasjes, waardepapieren en wat muntgeld.

Geldrop: Diefstal auto
Vrijdagmorgen is vanaf het St. Jozefplein een grijze Opel Omega stationcar met het Poolse kenteken OP02804, gestolen.

Valkenswaard: Aanrijding met gewonde
Vrijdagmiddag rond 13.55 uur raakte bij een aanrijding op de Tienendreef een 16-jarige bromfietser uit Valkenswaard gewond. Hij reed daar komende uit de richting Dommelen. Voor hem reed een 44-jarige automobilist uit Valkenswaard, die sterk moest afremmen. De bromfietser kon zijn bromfiets niet tijdig tot stilstand brengen en botste tegen de auto. Hij liep daarbij een pijnlijke knie op.