NOC*NSF


NOC*NSF zoekt nieuwe Chef de Mission voor Olympische Winter Spelen Turijn 2006

Arnhem, 19 juli 2002

Olympische Sportbonden kunnen kandidaten voordragen voor de functie van Chef de Mission voor de Olympische Winter Spelen in Turijn 2006

NOC*NSF heeft een profiel opgesteld voor de nieuwe Chef de Mission. De Chef de Mission functioneert als adviseur van het bestuur en bureau van NOC*NSF, maakt deel uit van het Team de Mission en heeft bij voorkeur ervaring in de Olympische of Paralympische Winterspelen. Ook is de procedure uitgeschreven. De Atletencommissie en de Olympische winterbonden is om advies gevraagd. Alle Olympische winterbonden wordt verzocht kandidaten voor te dragen, waarna het bestuur van NOC*NSF uiteindelijk zal besluiten over de benoeming.

Leo Visser heeft aangegeven zich niet beschikbaar te stellen voor de functie van Chef de Mission van de Olympische Spelen in Turijn. Persoonlijke redenen liggen aan dit besluit ten grondslag. NOC*NSF heeft begrip voor zijn overwegingen, maar vindt het bijzonder jammer dat Visser niet aanblijft als Chef de Mission voor de Olympische Spelen in Turijn 2006.

NOC*NSF hoopt een nieuwe Chef de Mission voor Turijn 2006 voor 1 januari 2003 aan te stellen.