Gemeente Purmerend

19 juli 2002 - Zeecontainer in park De Driegang verwijderd

De zeecontainer voor jongeren in park De Driegang nabij wijkcentrum Zuid-Pool wordt maandag 29 juli 2002 verwijderd en opgeslagen. De periode waarvoor de vergunning is verleend, is dan verlopen. Omdat het om een experiment ging, is de vergunning voor één jaar verleend. Als de resultaten van een evaluatie met omwonenden en belanghebbenden dat mochten uitwijzen, is het niet uitgesloten dat de container wordt teruggeplaatst.

De evaluatie bestaat uit een vragenlijst. Daarover is met belanghebbenden en omwonenden overleg geweest. In september wordt de vragenlijst uitgereikt. Daarna vindt - onder meer op basis van de uitkomsten - definitieve politieke besluitvorming in oktober plaats. Voorafgaand aan dat besluit worden bewoners eerst - tijdens een informatieavond - in de gelegenheid gesteld met het gemeentebestuur van gedachten te wisselen over de resultaten van de evaluatie. De datum van de informatieavond staat nog niet vast.

Het nieuwe college van burgemeester en wethouders heeft overwogen te wachten met het verwijderen van de container tot de besluitvorming is afgerond, maar het acht zich gebonden aan de toezegging aan bewoners dat de container maximaal één jaar zou mogen blijven staan.

Terug