Gemeente Den Haag

2002-07-19: Halte RandstadRail in Leidschenveen eind 2005 gereed

Het college van B&W heeft ingestemd met de bouw van de RandstadRail-halte Leidschenveen en de aanpassing van de sporen nabij deze halte. De inspraak-procedure, die geen negatieve reacties opleverde, is hiermee afgerond. Hierdoor is het mogelijk dat begin 2006 de eerste RandstadRail-voertuigen ook in Leidschenveen stoppen.

De halte komt in het knooppunt ter hoogte van de Laan van Ypenburg waar kantoren, een winkelcentrum en andere voorzieningen worden gerealiseerd. Bij deze halte kunnen de reizigers in de toekomst ook overstappen op tramlijn 19 en buslijn 33. De halte, die een transparante overkapping krijgt, komt ter hoogte van een nieuwe onderdoorgang voor auto, fiets, bus, tram en voetganger. Nabij de halte vindt ook een aantal spooraanpassingen plaats.

Bouwplanning
De realisatie van de halte kan starten als de ruwbouw van de stations-onderdoorgang is afgerond. Volgens de huidige inzichten is dit in het tweede kwartaal van 2005. Omdat ongeveer een half jaar nodig is voor de uiteindelijke montage en afbouw van de halte, wordt verwacht dat de halte het vierde kwartaal van 2005 in gebruik kan worden genomen. Aandachtspunt is dat een deel van de realisatie van de halte alleen kan plaatsvinden in zogenaamde treinvrije periode.

Light-railforensen
Wethouder Bruins (Verkeer) geeft aan dat dit weer een goede stap is in de richting van betere bereikbaarheid van de Vinex-wijk Leidschenveen en de realisatie van RandstadRail. De halte in Leidschenveen wordt dan ook één van de grotere knooppunten voor het openbaar vervoer in de regio Haaglanden. Zo wordt verwacht dat door RandstadRail veel bewoners van Leidschenveen light-railforensen worden.

last update: 19-7-2002 16:31:38 ;pag.: 14821; auteur: 77;cat.: 17,Geen reactieknop ondersteunt het gebruik van scripts niet ...