Gemeente Maassluis

10-7-2002

Alcoholverbod NS-stations

Afgelopen week heeft het college van burgemeester en wethouders van Maassluis besloten om voor de directe omgeving van de NS-stations Maassluis-Centrum en Maassluis-West een alcoholverbod in te stellen. Dit betekent dat het voortaan in de directe omgeving van deze stations verboden is om op de openbare weg alcoholhoudende drank te nuttigen of aangebroken flessen, blikjes e.d. met alcoholhoudende drank bij zich te hebben.

Burgemeester en wethouders namen dit besluit in het kader van een Plan van Aanpak dat de stuurgroep Hoekse Lijn onlangs heeft vastgesteld. In dit plan zijn diverse maatregelen opgenomen ter verhoging van de veiligheid en het gevoel van veiligheid op en in de omgeving van de Hoekse Lijn. Een van de voorgestelde maatregelen is het verbieden van alcohol in en rondom de stations. De gemeenten Schiedam en Vlaardingen namen al eerder het besluit om alcohol te verbieden in de omgeving van de stations in deze steden. Deze week volgde Maassluis.

Voor Maassluis betekent dit een uitbreiding van het aantal gebieden waarin het nuttigen van alcohol en het in bezit hebben van aangebroken flesje en bierblikjes e.d. verboden is. Een dergelijk verbod geldt al voor het winkelcentrum Koningshoek, het winkelcentrum Steendijkpolder, de Wethouder Smithal, het parkeerterrein bij deze sporthal, alle schoolpleinen, de JOPs en het kruispunt Hoogstraat, Wip, Zuiddijk en Haven. Voor al deze gebieden geldt een verbod binnen een straal van 100 meter. Het alcoholverbod is niet van kracht tijdens de openingstijden van het terras op de Stadhuiskade.

Officieel treedt het besluit in werking een dag nadat het besluit is bekend gemaakt. De officiële bekendmaking vindt plaats op vrijdag 19 juli. Dit betekent dat het besluit van kracht wordt op zaterdag 20 juli a.s.