Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 18-07-2002

Radio
TROS WEGWEZEN
Uitzending zaterdag 20 juli
Radio 1 - 11.00 tot 12.00 uur


BERGBEKLIMMER RONALD NAAR IN WEGWEZEN

Deze week schuift bergbeklimmer Ronald Naar aan bij WEGWEZEN-presentatoren Yvonne Wellink en Paul Eldering. Dit jaar is het 'Jaar van de Bergen'. Daarom een gesprek met een van de beroemdste bergbeklimmers ter wereld. De noordwand van de Eiger, de K2, de Mount Everest, hij beklom ze allemaal en maakte nog veel meer gevaarlijke tochten. Waar komt die fascinatie vandaan? De ervaringen van Ronald over afzien, ontberingen en tegenslagen maar ook de mooiste uitzichten van de wereld.

Verder vraagt WEGWEZEN zich af welke verlangens op reisgebied mensen uit andere culturen hebben? Is er in hun wensen een trend te ontdekken? Presentator Paul Eldering maakte daarover een reportage in Rotterdam.

Voor alleengaanden komen er steeds meer faciliteiten om de vakantie niet alleen door te hoeven brengen. Paul Borsman, voorzitter van de Vereniging Vakantie Partners weet daar alles van. Frans van Steenis, oud Hotelplan-directeur, laat zijn licht schijnen over veranderende samenstelling van reizigers.

Het toeristische radioprogramma WEGWEZEN wordt elke zaterdag live uitgezonden vanaf de Floriade in de Haarlemmermeer. Het programma wordt gepresenteerd door Yvonne Wellink en Paul Eldering. Luisteraars kunnen ook een vakantiereis voor twee personen winnen. Wekelijks wordt een vraag gesteld en onder de goede antwoorden wordt de reis verloot. Per week wisselt de bestemming (vertrek binnen twee weken).