NMBS

20/07/02

Treinverkeer verstoord op de lijn Brussel - Charleroi

Door een brand van de kabels is de seinpost van Linkebeek ernstig beschadigd. Hierdoor rijden de treinen van de verbinding Charleroi - Brussel momenteel met een vertraging van ongeveer 10 à 15 minuten. De treinen moeten immers een snelheidbeperking in acht nemen tussen Ukkel-Kalevoet en Sint-Genesius-Rode.

De NMBS doet alles wat ze kan om de vertragingen tot een minimum te beperken. De technische ploegen zijn ter plaatse en zijn bezig met de herstellingen.

Het treinverkeer op de lijn 124 (Brussel - Charleroi) zal tegen vanavond (zaterdag) terug normaal moeten verlopen. Er zullen geen gevolgen zijn voor de treinen die tijdens de week op de lijn 26 (rijden.

De vertakking Linkebeek komt echter ook tussen in de overgang van de treinen van lijn 124 (Charleroi - Brussel) naar de lijn 26 (Halle - Etterbeek - Vilvoorde). Deze zal verschillende weken buiten dienst blijven. De vertakking wordt echter enkel gebruikt op weekdagen. Daarom worden de klanten in de treinen die hier voorbij kwamen vanaf maandag verzocht om gebruik te maken, kosteloos, van de bussen 38 en 43 van de MIVB bussen ingelegd tussen Linkebeek (lijn 124) en Moensberg (lijn 26), om hun reis kunnen verderzetten. De treinen van de verbinding Aalst - Eigenbrakel, die rijden op weekdagen, zullen worden beperkt tot de verbinding Aalst - Etterbeek. Ze zullen geen vertraging oplopen.

Een onderzoek is aan de gang om de juiste oorzaak van de brand vast te stellen.

© 2002 NMBS