Skatebond Nederland

Persbericht
Skatebond Nederland

EK-ploegen senioren en jeugd bekend

Negen mannen en vijf vrouwen gaan Nederland vertegenwoordigen op het Europees kampioenschap skeeleren (senioren) in Zuid-Frankrijk. Voor het jeugdkampioenschap (13 t/m 17 jaar) vaardigt de Skatebond Nederland vier meisjes en acht jongens af. Bondscoach Johnny Colpaert heeft de selectie gisteren bekend gemaakt. Hij tekent daarbij aan dat hij van de huidige elf namen bij de senioren mannen er nog twee wil laten afvallen. De geselecteerden bij de mannen zijn: Arjan Smit (Nijeveen), Arjan Mombarg (Vorden), Willem Hut (Haulerwijk), Klaas Slager (Staphorst), Roel van Hest (Apeldoorn), Erwin van Boven (Oldebroek), Erik Schaper (Groningen), Ingmar Berga (Hoogeveen), Gerjan Last (Zwolle), Henry Koers (Kamperveen) en Janronald Wigarda (Cornjum). Van hen zouden Erik Schaper en Gerjan Last, als zij worden geselecteerd, debutanten zijn op een internationaal kampioenschap. Alle overige rijders hebben WK- en EK-ervaring bij de senioren en/of de jeugd. Bondscoach Colpaert wil nog enkele wedstrijdresultaten zien en maakt eind juni bekend wie de twee afvallers zijn.

Voor de overige categorieën staan de selecties vast. Bij de vrouwen zijn dat Elma de Vries (Haule), Tijn Ponjee (Utrecht), Anka Greving (Zeyen), Jannitta Spigt (Wervershoof) en de in Frankrijk wonende Linda Schellekens. De twee laatstgenoemden rijden voor het eerst een EK. De Vries en Greving behaalden eerder medailles op het EK junioren in Hongarije en het Duitse Gera. Het seniorenkampioenschap is van 26 t/m 28 juli op een wegparcours in Grenade sur Garonne en van 30 juli t/m 2 augustus op de 200 m-piste van Valence d'Agen, beide gelegen in de streek tussen Bordeaux en Toulouse. De afsluitende wegmarathon volgt 3 augustus.

De jeugdploeg bestaat uit de volgende rijd(st)ers: junioren meisjes: Foske Tamar van der Wal uit Grijpskerk; junioren jongens: Jan van Loon uit Haule, Karlo Timmerman uit Staphorst, Roy Boeve uit Kampen, Mark Horsten uit Haulerwijk en de in Zwitserland wonende Nederlander Simon van Beek; kadetten meisjes: Kim Top uit Hoogkerk, Anne-Floor Heerkens uit Groningen en José Visscher uit Uithuizermeeden; kadetten jongens: Emiel Blauw uit Roden, Wessel van Loon uit Haule en Gerwin Smit uit Staphorst.

Voor alle kadetten wordt het EK hun eerste. De junioren hebben, op Mark Horsten na, al eerder ervaring opgedaan. Van Loon, Timmerman, Boeve en Van Beek brachten vorig jaar een zilveren en bronzen medaille mee naar huis van de EK-ploegenwedstrijden. Het jeugd-EK duurt van 20 t/m 24 juli en wordt eveneens verreden op het wegparcours in Grenade sur Garonne.

Neem bij vragen contact op met: Henk van Os, Bondsdirecteur SBN, tel.: 0525 659130 of 06-22508593, e-mail: h.vanos@skatebond.nl of kijk op www.skatebond.nl/persinfo


---