Stichting TELEAC/NOT PERSBERICHT

Digitale Muziek
Nieuwe media, nieuwe mogelijkheden

Van 20 juli-31 augustus 2002, wekelijks van 15.02-16.00 uur op 747 AM bij Teleac?????
Of live via www.omroep.nl en verder op www.digitalekunst.nl

Komst digitale technieken heeft grote invloed op de muziek

Technische vindingen en vooral de komst van de computer hebben grote invloed (gehad) op het componeren en uitvoeren van muziek. Deze ontwikkelingen staan centraal in de serie "Digitale Muziek" van Teleac, zeven radioprogramma's die van 20 juli tot en met 31 augustus, iedere zaterdagmiddag tussen 15 en 16 uur worden uitgezonden op radio 747 AM. De programma's bestaan uit een historisch overzicht en een paneldiscussie met deskundigen over de huidige en te verwachten ontwikkelingen.

De thema's die aan de orde zullen komen zijn:

1.Toekomstmuziek; 2.Elektronische muziek als performance kunst; 3. Elektronische muziek in de popcultuur; 4. Elektronische muziek in de dancecultuur; 5. Multidisciplinaire projecten; 6. Toevalsmuziek; 7. Soundscapes en fieldrecordings

De serie "Digitale Muziek" is onderdeel van het Project Digitale Kunst: nieuwe media, nieuwe mogelijkheden. Daarin verkent Teleac de invloed van de digitalisering op de verschillende aspecten van de traditionele kunst. Centraal in dit Project staat de website www.digitalekunst.nl, de ontmoetingsplaats voor iedereen die op de een of andere manier geĂŻnteresseerd is en en/of betrokken is bij de digitalisering van de kunst. Via het Forum op de site kunnen bezoekers hun mening en in de Werkplaats eigen bijdragen kwijt.

De site bestaat voorlopig uit drie modules:
Algemene Verkenning: de digitalisering van de kunst in brede zin; aan de orde komen: beeld, geluid en muziek, theater, animaties, games, architectuur en design en literatuur;
Trends in digitale kunst: een aantal belangrijke recente projecten, waarin de digitalisering een belangrijke rol speelt; Digitale Muziek: het onderwerp waaraan dus deze zomer aandacht wordt besteed.

In deze modules zijn de radioprogramma's over de behandelde onderwerpen terug te horen, voorzien van literatuurverwijzingen en andere interessante links.

Digitale Muziek is een project met medewerking van het Walter Maas Huis in Bilthoven en de afdeling Internet van Teleac/NOT. Redactie: Daphne de Cloe en Roland Spekle. Techniek: Ronald Niehaus en MBSA Amsterdam. Presentatie: Bart van Rosmalen. Eindredactie: Henk Halfman. Deze radioprogramma's werden eerder uitgezonden in december 2001 en januari 2002.


Stichting TELEAC/NOT